Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Augusztus 16. 22:17, csütörtök | Helyi
Forrás: penzcentrum.hu

Elfogytak a szálláshelyek, zsúfolt lesz a Balaton a hétvégén

Elfogytak a szálláshelyek, zsúfolt lesz a Balaton a hétvégén

A jelek szerint kihasználják a magyar családok a nyárzáró hétvégét:

az időjárás várhatóan kedvez az augusztus végén nyaralóknak. A Balatonnál már alig lehet szabad szállást találni, a nagyobb szállodák speciális ajánlatokkal várják a vendégeket.

Szombattól hétfőig az ország nagy részén derült, napos, strandidőre van kilátás. Erősödik a nappali felmelegedés, egyre többfelé 30 fok felett alakul a csúcshőmérséklet, az éjszakák is kissé melegebbek lesznek. A Balaton vize 24-26 fokos, a Velencei tó 21, a Tisza-tó 23 fokos.

A strandolásra, kirándulásra kiválóan alkalmas időjáráson túl az augusztus 20-i hosszú hétvégének is köszönhető, hogy megtelnek a szálláshelyek a következő napokban. A Balatonnál például alig-alig lehet már kiadó apartmant, magánszállást találni, leginkább az északi parti településeken magas a foglaltság aránya. Egy háztulajdonos a Pénzcentrum.hu-nak elmondta, hogy még húsvét előtt lefoglalták szálláshelyét az ünnepi hétvégére, több településen a legjobb helyek már a nyár elején elfogytak. A legtöbben péntek délután indulnak útnak, és egészen hétfő délutánig maradnak.


Valóban nehéz már szállást találni, nincs könnyű dolga annak, aki most tervezi a hétvégét - erősítette meg a Pénzcentrum.hu-nak Horváth Orsolya, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Az ügyvezető szerint azért nem teljesen esélytelen a helyzet, érdemes a legnagyobb szállodákban keresni, illetve néhány magán szálláshelyen is lehetnek még elvétve szabad szobák. Horváth Orsolya szerint a szezon a jövő héttel sem ér még véget, Hévízen legalábbis biztosan nem, ugyanis a fürdővárosban szeptemberrel kezdődik a kiemelt fontosságú kúraszezon.

A szállodákban sem egyszerűbb a helyzet: információink szerint a nagyobb hotelek szobái iránt is nagy az érdeklődés, több helyen ki lehetne tenni a "megtelt" táblát. Országszerte sok helyen speciális nyárbúcsúztató (3 éjszakás) ajánlattal készülnek, van, ahol a gyermekeket külön ünnepi foglalkozásokkal várják.

Több település ünnepi programmal készül, utcabálok, bor-és gasztronómiai fesztiválok színesítik a kínálatot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.