Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2012. Április 26. 22:29, csütörtök | Helyi
Forrás: keszthely.hu

Elektronikai hulladékgyűjtés Keszthelyen

Elektronikai hulladékgyűjtés Keszthelyen

Május 5-én (szombaton) lakossági szelektív elektromos és elektronikai hulladék berendezés (e-hulladék) gyűjtés lesz Keszthelyen

a KETÉH Keszthely és Térsége Hulladékkezelő Kft., a Keszthelyi HUSZ Nonprofit Kft. és az ENVIROINVEST Zrt. szervezésében, amely során a lakosság ingyen leadhatja háztartásában összegyűlt e-hulladékát.

TÉRÍTÉSMENTES LAKOSSÁGI SZELEKTÍV ELEKTROMOS ÉS ELEKTRONIKAI HULLADÉKGYŰJTÉS

A KETÉH Keszthely és Térsége Hulladékkezelő Kft., a Keszthelyi HUSZ Nonprofit Kft. és az ENVIROINVEST Zrt. szervezésében lakossági szelektív elektromos és elektronikai hulladék berendezés (e-hulladék) gyűjtés lesz városunkban, amely során a lakosság ingyen leadhatja háztartásában összegyűlt e-hulladékát.

Az e-hulladékgyűjtés ideje:

2012. május 5. (szombat) 08:00-14:00-ig

Az e-hulladékgyűjtés telepített gyűjtőhelye:

A piactér egy elkerített területén (8360 Keszthely, Piactér u.)
Mi az e-hulladék gyűjtési akció célja?

Gyűjtés szervezői elkötelezett hívei a környezet védelmének, ezért szeretnék elérni, hogy Keszthelyen szélesedjen az újrahasznosítható hulladékok begyűjtésének köre. Az e-hulladék különleges gyűjtést és kezelést igényel - az nem gyűjthető a háztartási vegyes hulladékkal. Sajnos az e-hulladék a sok újrahasznosítható másodnyersanyag mellett számos mérgező anyagot – nehézfémet (ólom, kadmium, higany, króm) is tartalmazhat, amelyek a környezet számára nagy veszélyt jelenthetnek. Az e-hulladék másodnyersanyagokat is rejt, amelynek jelentős része újrahasznosítható. Ennek ellenére nagy részük ma mégis hulladéklerakókba, erdőszélekre, illegális lerakókba, vagy illetéktelen kezekbe kerül.

Cél az, hogy az e-hulladék minél nagyobb mértékben hasznosuljon, illetve a benne található környezetre, emberre veszélyt jelentő mérgező anyagok ellenőrzött körülmények között kerüljenek ki környezetünkből.

Védjük együtt környezetünket! Kérjük, vegyen részt felhívásunkban!

Gyűjtés során leadható elektronikai berendezések:

Háztartási kis- és nagy berendezések, illetve szórakoztató elektronikai cikkek: kávéfőző, vízforraló, mikrohullámú sütő, szendvicssütő, porszívó, konyhai kisgépek, hűtőszekrény, mosógép, mosogatógép, villanytűzhely, villanybojler, ventilátor, lámpatest, asztali lámpa, valamint videomagnó, DVD lejátszó, rádió, magnó, CD lejátszó, Hi-Fi torony, Music-center, hangszóró, stb.
Képernyős elektronikai berendezések: TV készülék, monitor.
Számítógépek, telefonközpontok egyéb irodatechnikai berendezések: asztali telefon és faxgép, nyomtató, számítógép, elektromos írógép, lapolvasó, iratmegsemmisítő, diktafon, stb.
Elektromos és elektronikus barkácsgépek, szerszámok: fúrógépek, fűrészgépek, sarokcsiszoló, rezgőcsiszoló, hőlégfúvó, fűnyíró stb.
Játékok, szabadidős és sportfelszerelések: elektronikus játékgépek, elektronikus hangszerek, kondicionáló berendezések, stb.
Azok számára, akik, nem tudják megoldani az e-hulladék elszállítását, de szeretnének megszabadulni nagyméretű, nagytömegű e- hulladékuktól, térítésmentesen igénybe vehető a „Házhoz megyünk érte akció” szolgáltatása. Ennek keretében a szervezők vállalják az összekészített eszközök elszállítását Keszthely területén, amennyiben legalább 100 kg e-hulladék gyűlt össze. Ez a mennyiség kb. 3-4 db nagyméretű műszaki tárgy (pl.: hűtő, mosógép, tv).

Az elszállítandó eszközöket kérjük, ne helyezzék ki őrizetlenül az ingatlanukon kívülre, így elkerülhető a berendezések fosztogatása, illetve a környezet szennyezése!

Ugyanígy várjuk az intézmények bejelentését is a fenti feltételek megléte esetén. Kérjük, hogy az intézmények selejtezési listát is szíveskedjenek mellékelni a leadásra kerülő berendezésekhez. Kérésre, igazolást állítunk ki, mely tartalmazza az átvett berendezések megnevezését, mennyiségét és az átvevő engedélyeinek számát.

Az igények bejelentését a 72/551-044-es telefonszámon várjuk 2012. május 3-ig, munkanapokon 08:00-16:00-ig. A bejelentésben telefonos elérhetőséget is kérünk megadni, a begyűjtő járat megtervezését követően szükségessé válhat az elszállítás időpontjának pontosítása céljából!

Fontos! Az elektronikai hulladék csak ép, összeszerelt állapotban gyűjthető! Elektronikai hulladékgyűjtéssel kapcsolatosan érdeklődni szintén a 72/551-044-es telefonszámon lehet!

Együttműködő munkájukat köszönjük!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

2024. Május 20. 12:00, hétfő | Sport

Kosárlabda

3x3-as olimpiai selejtezőtorna - Magyarország - Csehország

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Sport

Labdarúgás-Németország

Legidősebb fia gólja ellenére vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától Dárdai Pál

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói