Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Október 12. 06:00, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI

Elásta, majd betont öntött lengyel vendégük holttestére egy hajdúszoboszlói férfi

Elásta, majd betont öntött lengyel vendégük holttestére egy hajdúszoboszlói férfi

Elásta, majd betont öntött lengyel vendégük holttestére egy hajdúszoboszlói férfi, emberölés gyanújával a párját is őrizetbe vették - közölte a rendőrség szerdán a police.hu oldalon.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint Lengyelországból a hozzátartozók jelezték október elején rokonuk eltűnését a magyar rendőrségnek. Utolsó információjuk az volt, hogy a 43 éves férfi hajdúszoboszlói ismerőseihez ment látogatóba Magyarországra.

A helyi rendőrök kiderítették, hogy egy pár látta vendégül az eltűntet. A 31 éves nő és barátja, egy 41 éves férfi a kihallgatás során beismerte, hogy van közük a lengyel állampolgár eltűnéséhez - írták.

Kiderült, hogy a magyar férfi egy korábbi külföldi munkája során barátkozott össze a későbbi sértettel. Azóta ugyan nem tartották a kapcsolatot, azonban idén nyáron megbeszélték, hogy a lengyel férfi Magyarországra jön meglátogatni őket. A pár elment érte a repülőtérre, majd különböző programokat szerveztek a számára.

Szeptember 30-án este szalonnasütést tartottak a pár házánál, beszélgettek, alkoholt is fogyasztottak, a két férfi azonban szóváltásba keveredett, verekedni, dulakodni kezdtek, ami a lengyel állampolgár halálához vezetett.

A közlemény szerint a pár ezután úgy döntött, hogy eltüntetik a holtestet. A férfi csaknem tíz órával a verekedést követően ásott a kertben egy majd kétméteres gödröt, beletették a testet, mindeközben egy hordóban elégették ismerősük személyes tárgyait és a hátizsákját. Napokkal később a férfi mintegy 12 centiméter vastagságban betont öntött a betemetett holttestre.

A gyanúsítottak tényfeltáró, részletes beismerő vallomást tettek, a hajdú-bihari rendőrök emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki az őrizetbe vett párt és kezdeményezték letartóztatásukat - közölték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön