Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2012. November 22. 20:28, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Együtt népszerűsíti a téli Balatont a Kékkúti és a Magyar Turizmus Zrt.

Együtt népszerűsíti a téli Balatont a Kékkúti és a Magyar Turizmus Zrt.

Stratégiai megállapodást kötött a Balaton régió és a Balaton-felvidék népszerűsítésére a Magyar Turizmus (MT) Zrt. és a Kékkúti Ásványvíz Zrt.

, az együttműködés keretében az MT logója és téli balatoni jelenetek kerülnek a Theodora ásványvíz címkéjére - közölték a társaságok.
A mostani összefogás alapgondolata a közlemény szerint az, hogy közösen hirdessék Magyarország különleges, föld alatti ásványvízkészletét, ezen belül a Káli-medence ásványokban gazdag vízkincsét. Félmillió palackra, valamint zsugorfóliára kerül rá a turisztikai marketingszervezet logója, az új csomagolásba öltöztetett palackok november végén kerülnek a boltokba.
A Magyar Turizmus Zrt. nem titkolt célja, hogy a Balatonra ne csak mint nyári vízparti üdülőhelyre gondoljanak az utazók, hanem a többi évszakban is ismerjék meg és élvezzék a magyar tenger aktív-, gasztronómiai, kulturális és egészségturisztikai kínálatát.
A Theodorát palackozó Kékkúti Ásványvíz Zrt. a Balaton-felvidéki Nemzeti Park védett természeti környezetében, a Káli-medencében végzi tevékenységét már 105 éve. A Magyar Turizmus Zrt. logója mellett az ásványvizek szezonális csomagolására jellegzetes téli balatoni jelenetek - például korcsolyázás, fakutyázás - kerülnek, amelyek november végétől láthatók a Theodora 1,5 literes ásványvizeken.
A két szervezet együttműködése a közlemény szerint várhatóan 2013-ban is folytatódik.
IJ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 15:25, péntek | Bulvár

Június 1-jén lesz a békemenet

Magyarország maradjon a béke szigete! mottóval Békemenetet szervez június 1-jén a Margitszigeti Nagyrétre a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA).

2024. Május 10. 15:24, péntek | Életmód

Átadták a megújult KRESZ-parkot a Városligetben

A Liget Budapest Projekt részeként megújult a KRESZ-park és környezete a Városligetben. A közlekedési helyzeteket játékosan bemutató parkot Lázár János építési és közlekedési miniszter adta át pénteken.

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 10. 12:06, péntek | Belföld

A KSH szerint olcsóbbak lettek az üzemanyagok itthon, a szomszédos országok áranál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 626, míg a régiós országokban 616 forint volt.