Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2022. Február 03. 16:22, csütörtök | PR
Forrás: (X)

Egyszerre melengeti a szívünket és a lábunkat - az elektromos szőnyeg

Egyszerre melengeti a szívünket és a lábunkat - az elektromos szőnyeg

Otthonunk kényelmét sok dolog biztosíthatja. Ami viszont elengedhetetlen, az a meleg hőmérséklet, ami garantálja, hogy lakásunkban felmelegedjünk akár a legnagyobb hidegben is.

A meleg azonban könnyen lehet nyomasztó és túlzó, ha nem megfelelően fűtünk. Erre kínál kiváló alternatívát az elektromos szőnyeg, ami nem csupán a lábunkat melegíti.

Hogyan lehet meleg otthonunk levegője úgy, hogy mi csupán a padlót melegítjük? Vajon tényleg elegendő fűtési erővel bír? Bárki otthonában jó megoldás lehet? Ilyen és ehhez hasonló kérdések merülnek fel fűtésünk korszerűsítésekor, különösen, ha a megszokottól eltérő alternatíva mellett tesszük le a voksunkat, és például elektromos fűtőszőnyeget választunk.

Talán az első kérdések között szerepel a biztonság, ami joggal merül fel a kevésbé ismert fűtési lehetőségek alkalmazása előtt.

Mivel elektromos eszközről van szó, fontos, hogy bármennyire is egyszerűnek tűnik telepítése, körültekintőnek és szakszerűnek kell lenni annak lehelyezése során. Amennyiben a működtetés alkalmával is figyelmesen járunk el, legalább olyan biztonságban érezhetjük magunkat, mint például a radiátoros fűtés esetében. A biztonsági és használati előírások betartása mellett nem történhet probléma.

A telepítés során érdemes odafigyelni azonban arra, hogy nem célszerű ezt a fűtési módot választani minden padló esetében. Elsősorban az úgynevezett melegburkolatok esetében, tehát például laminált padlónál lehet megfelelő fűtési módszer az elektromos szőnyeg. Az alkalmazott hőszigetelési módok segítenek az elektromos biztonság elérésén túl abban is, hogy lábunknak valóban kellemes érzetet adjon a fűtés, és ne melegedjen túl.

Az elektromos szőnyeg melegedését könnyedén szabályozhatjuk, hiszen a legtöbb fűtési módhoz hasonlóan ebben az esetben is fontos termosztát alkalmazása, amivel kedvünkre szabályozhatjuk a hőmérsékletet. Létezik ráadásul olyan eszköz is, ami a padlónak a hőfokát ellenőrzi, így szinte gyerekjáték a kellemes hőmérséklet kialakítása és megtartása.

Ha pedig gyerekekről beszélünk, talán kijelenthető, hogy épp azokban a háztartásokban lehet ez a fajta fűtés a legnagyobb segítség, hiszen általa elfelejthetjük a hideg padló minden kellemetlenségét, ami a földön való játék közben érhet minket.

A rendszer ráadásul karbantartást sem igényel. Akár online is megvásárolhatjuk (például a webkazán oldalán), és a telepítést követően, a padlózat felújításáig nincs vele további teendőnk. Ráadásul emiatt extra helyigénnyel sem bír, ami otthonunk berendezése során hatalmas előny lehet.

Érdemes tehát otthonunk felújításakor vagy korszerűsítésekor számba venni az újabb, akár alternatív fűtési módszereket is, hiszen nem biztos, hogy a jelenlegi igényeinknek a rég ismert vagy korábban bevált módszer a leginkább megfelelő.

Címkék: kazán, meleg padló

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről