Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2013. Augusztus 19. 08:44, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Egy tavalyi testvérgyilkosságra derült fény Zalában

Egy tavalyi testvérgyilkosságra derült fény Zalában

Tavaly szeptembertől eltűntként kerestek egy zalavári férfit, akiről a napokban derült ki, hogy a testvére ölte meg

- mondta el pénteki sajtótájékoztatóján a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott vezetője.

Szukics Ferenc ismertette: tavaly októberben érkezett jelzés arról a keszthelyi rendőrkapitányságra, hogy egy 38 éves zalavári férfi eltűnt otthonából. Az idős nagyapjával és testvérével együtt élő férfival kapcsolatos közigazgatási eljárás során többször meghallgatták az eltűnt ember bátyját, aki a napokban bevallotta a gyilkosságot.
Kiderült: a 41 éves férfi a házuk udvarán olyan súlyosan bántalmazta testvérét, hogy az belehalt sérüléseibe, másnap pedig a pajtában elásta a holttestet.
A későbbi áldozat egy szeptember végi napon ittasan tért haza otthonukba, ahol - már nem először - összeszólalkozott a szintén alkoholt fogyasztó bátyjával. A vita tettlegességig fajult, amelynek a végén a 41 éves férfi az udvaron hagyta magatehetetlen öccsét. Az elkövető a pajtában ásta el a holttestet.
Minderről az idős nagyapjuk semmit nem tudott.
A rendőrséghez csak napokkal később érkezett bejelentés az eltűnésről. A közigazgatási eljárás során többször is meghallgatták a férfi testvérét, aki azt állította, hogy telefonon beszélt az öccsével, aki elutazott Zalavárról.
A rendőrök azonban nem találtak rá az eltűntre, akinek mobiltelefonja nem működött. A testvérét szerdán szembesítették azzal, hogy az információk nem voltak valósak, ezt követően a férfi bevallotta a gyilkosságot.
A 41 éves gyanúsítottat őrizetbe vették, a Zalaegerszegi Járásbíróság csütörtökön pedig elrendelte előzetes letartóztatását is.

ij

Címkék: bűnügy, emberölés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.