Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Október 28. 13:03, hétfő | Helyi
Forrás: sailing.hu/Beliczay Péter

Egy szörfös emlékére

Egy szörfös emlékére

Okulásul mindenkinek, hogy a víz nem játék. - Beliczay Péter írása a sailing.hu internetes hírportálon jelent meg.

Te Laci! Mond ez muszáj volt? Hova tetted az eszed? Nem gondoltál bele, hogy hiába van októberben 25 fok, a víz attól még hideg? Te is elhitted, hogy sérthetetlen vagy?

Az elkövetett hibák sora az életedbe került, de szeretném elmondani mindekinek, hogy mit ne csináljon úgy, ahogy Te csináltad. Mert úgy jár mint Te.

Nehéz lett volna felvenni egy mentőmellényt? Már évtizedek óta nem elfogadott a neoprén mint mentőmellény. Szerinted miért?

Nem lehetett volna ebben a remek szörfös időben társakat találni, hogy ne egyedül élvezkedj? Ők is szívesen csinálták volna és amikor bajba kerültél kihúznak belőle.

Telefon, vízhatlan tokban nem ismeretlen fogalom, ugye? Mennyi mindent megoldott volna.

És mi lett volna, ha otthon szólsz, hogy mikorra várjanak. Akár ez megmenthette volna az életed. Az életed, amit olyan könnyedén és felelőtlenül dobtál el magadtól, mint aki nem évtizedek óta ismeri a Balatont, a szörföt, a vitorlázást.

Tudod, nagy szívességet tettél sok mindenkinek. Azoknak akik az esetedből tanulnak. Akik ezért életbe maradnak majd, mert eszükbe jut a Gilicze Laci aki profin szörfözött és mégis egyszer ott maradt, mert elkövetett néhány kicsinek tűnő hibát.

Nincs kis hiba. A víz nem játék. Pedig szeretné elhitetni velünk. És te szerdán elhitted.

Abba biztos lehetsz, hogy mindent megteszek, hogy az esetedet minél többen megismerjék és tanuljanak belőle. Mert kevés fontosabb dolgot látok és akkor talán nem tűnik olyan értelmetlennek és haszontalannak ez az egész.

Nyugodj békében!

ij

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése