Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Július 02. 13:01, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Egy nőt prostituáltként dolgoztató emberkereskedőket fogtak el

Egy nőt prostituáltként dolgoztató emberkereskedőket fogtak el

Elfogott a rendőrség két férfit, aki egy nőt prostituáltként dolgoztatott 2017 óta Magyarországon, Németországban és Ausztriában - közölte csütörtökön a rendőrség honlapján.

A közleményben azt írták: a gyanú szerint 2017 elején a 40 éves szegedi férfi feleségével megvette az akkor 19 éves lányt a barátjától, majd elvették iratait, megverték, és folyamatos fenyegetéssel rávették, hogy prostituáltként dolgozzon, a bevételt pedig adja nekik.

A nőről fotókat készítettek, amelyekkel szexuális szolgáltatást nyújtó oldalakon hirdetéseket adtak fel. A házaspár a szexuális szolgáltatással keresett pénzt - több mint tízmillió forintot - elvette el a nőtől.

Hozzátették: az áldozat Nürnbergben konfliktusba keveredett egy vendéggel, és megpróbált elszökni, de futtatói elfogták, összeverték, és életveszélyesen megfenyegették. Később úgy szabadult el tőlük, hogy Németországban egy 42 éves, másik magyar férfi kedvességet, megértést és szerelmet színlelve közös jövővel hitegette, ezért neki kezdett el dolgozni, ugyancsak prostituáltként. A férfi szintén elvette tőle a megkeresett pénzt.

A KR NNI nyomozói kedd reggel összehangolt akcióban elfogták a két férfit, otthonukban kutatást tartottak, és bizonyítékokat foglaltak le.

A két férfit személyi szabadságától megfosztott sértett sérelmére, kizsákmányolás céljából, erőszakkal, a sértett sanyargatásával, különösen súlyos hátrányt okozva elkövetett emberkereskedelem és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat.

A szegedi férfi feleségét még keresik a rendőrök - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.