Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. December 13. 22:32, csütörtök | Helyi
Forrás: heviz.hu

Egy év alatt országosan elismert lett a Hévíz folyóirat

Egy év alatt országosan elismert lett a Hévíz folyóirat

A folyóiratot elsőként Papp Gábor polgármester méltatta.



(Fotó: www.heviz.hu)

Mint mondta: a Hévízt húsz évvel ezelőtt a város első polgármestere, dr. Kiss Lajos indított útjára, a jelenlegi városvezetés azonban új szerkesztési elvek mentén képzelte el a lap jövőjét. A megújítást Szálinger Balázs József Attila-díjas költőre bízták, aki maga is e folyóiratban publikálta első versét, s akinek neve és eddigi eredményei a megújulás lehetőségét és sikerét vetítették elő. Elmondta: nem csalódtak az új főszerkesztőben, sem a folyóiratban publikálókban, hiszen rövid idő alatt a Hévíznek országos sikert és érdeklődést sikerült kivívnia, népszerű és magas szakmai színvonalú kiadványok jelentek meg az év során.
Szálinger Balázs főszerkesztő ugyancsak sikeresnek értékelte a lap eddigi bemutatkozását, s mint mondta, legnagyobb öröm számára, hogy neves szerzők legújabb alkotásaikat elsőként a Hévízben kívánják publikálni.

A bemutatón azonban nemcsak beszéltek a folyóiratról, de a résztvevők az általuk leginkább kedvelt írásokból szemelvényeket is olvastak fel. Ruzsics Ferenc, a vendégként érkezett Keszthely polgármestere érdekes eszmefuttatást a halászlé készítéséről, Őry Rozália szerkesztőbizottsági tag egy hivatalnok pályafutásának fanyar humorú történetéből, Papp Gábor polgármester egy ballábas csatár „diadaláról”, Szálinger Balázs két székely legény pesti színházi élményeiről íródott novellából osztott meg humorban bővelkedő részleteket a közönséggel, Tolvaj Zoltán, a dupla kötet nyitó versének szerzője pedig saját költeményét olvasta fel.
A derültséget cseppet sem nélkülöző bemutatót a hallgatóság tapssal jutalmazta, a diákok pedig egy-egy kötet vihettek haza a város ajándékaként.

Mindazok, akiknek érdeklődését felkeltette a Hévíz folyóirat, annak példányait a polgármesteri hivatalban vásárolhatják meg.

IJ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt