Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Május 13. 08:44, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok

Durva balesetet rögzített a fedélzeti kamera - VIDEÓ

Durva balesetet rögzített a fedélzeti kamera - VIDEÓ

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. mérnökségei ezekben a hetekben a lokális és nagyfelületű burkolatjavítási munkák mellett az út menti növényzet gondozási munkáira is nagy hangsúlyt fektetnek.

Néhány nappal ezelőtt a társaság ajkai mérnöksége váltakozó forgalomirányítás mellett végzett kaszálási munkákat, amikor egy autó becsapódott a munkaterületre. A kis híján tragédiával végződő balesetről fedélzeti kamerás felvétel készült – közölte közleményében a Magyar Közút.

A közút ajkai mérnöksége május 8-án a 8-as főúton Városlőd környékén végzett gépi kaszálási munkákat. Ez az útszakasz nehezebben belátható, ezért kétlépcsős forgalomkorlátozást építettek ki, ahol kézi irányítással, váltakozó forgalomirányítással biztosították a kaszáló munkagépet a szakemberek. Az egyik szabályosan megálló autóba egy kisteherautó csapódott be. A szabályosan megálló jármű utánfutójáról a rakomány - egy kisebb ipari fűrész – előre repült és csak a szerencsén múlt, hogy a fűrészlap és a többi alkatrész nem találta el a mérnökségi forgalomirányítót, aki így kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet – tette hozzá a közút.

A Magyar Közút országosan mintegy 32 ezer kilométernyi utat kezel, amihez közel 526 millió négyzetméternyi zöldfelület is tartozik. A 64 ezer futballpályának megfelelő területen, főleg a tavaszi időszakban a társaság mérnökségi szakemberei nagyobb erőkkel végeznek kézi és gépi kaszálási munkákat. A társaság ezért arra kéri a közlekedőket, hogy a szokásosnál óvatosabban és körültekintőbben vezessenek, figyeljenek az előjelzésekre, korlátozásokra, a kaszálást végző szakemberektől és munkagépektől pedig tartsanak megfelelő távolságot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.