Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Június 13. 18:32, szerda | Helyi
Forrás: MTI

DRV: havonta tízezreket takaríthatnak meg a csatornahálózatra csatlakozók

DRV: havonta tízezreket takaríthatnak meg a csatornahálózatra csatlakozók

Eddig közel ezren éltek a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV) áprilisban indított kedvezményes rákötési akciójának lehetőségével

havonta tízezreket takarítva meg, hiszen az új talajterhelési díj drasztikusan megemelte a csatornahálózatokra nem csatlakozó családok költségeit, amivel azok valójában csak jövőre szembesülnek.

Kollár József, a DRV Zrt. önkormányzati és nagyfogyasztói divíziójának igazgatója az MTI-nek elmondta, két körülmény egyszerre kényszeríti a családokat a csatlakozásra. Egyfelől törvényt sért, aki nem teszi, másfelől nagyon magas az új talajterhelési díj.
A február 1-től tízszeresére, 1.200-3.600 forintra emelkedett a talajterhelési díj köbméterenként, attól függően, hogy környezetvédelmi szempontból mennyire érzékeny területre esik egy-egy fogyasztó. A DRV területének több mint felén a legmagasabb talajterhelési díjakat vethetik ki az önkormányzatok, főként a Balaton közelsége miatt, amivel az érintett lakosság csak egy év múlva, az esedékes díj megfizetéskor szembesül majd. Egy havi 7-10 köbméter vizet fogyasztó nagycsalád esetében éves szinten több százezer forintra rúghat a díj, amit a helyi önkormányzatok szedhetnek be a vízművek által közölt év végi fogyasztási adatok ismeretében.
A rákötések díját az önkormányzatok határozzák meg, a DRV a műszaki átvételt biztosítja, amelynek költségét - 13.970 forintot - elengedi az április elsején meghirdetett szeptember 30-ig tartó akciójában.
Kollár József beszámolója szerint eddig közel ezren éltek a lehetőséggel, éves szinten összesen több mint százmillió forintot takarítva meg. A DRV nyilvántartásai szerint még 23 ezer olyan fogyasztó található a cég szolgáltatási területén, akinek lehetősége lenne a rákötésre, eddig mégsem tette meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.