Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Július 04. 08:11, csütörtök | Helyi
Forrás: Keszthelyi Televízió

Diplomaátadás a Georgikonon

Diplomaátadás a Georgikonon

Közel kétszáz végzős diák vette át diplomáját a Pannon Egyetem Georgikon Karán.

Fotó: zaol.hu

A 216. tanév végén a végzős hallgatók életük egy meghatározó szakaszára tehettek pontot. Az okleveleken túl kitüntetéseket is adtak át az ünnepi tanácsülésen.

Hagyományosan a kari tanács bevonulásával indult a diplomaosztó ünnepség. Miután a tanács tagjai elfoglalták a helyüket, a Himnusz hangjaival kezdődött el hivatalosan az ünnepség.
Elsőként Dr Friedler Ferenc, a Pannon Egyetem rektora köszöntötte a végzősöket. Elmondta, hogy a Georgikon Kar minőségi képzésben részesíti a hallgatóit, nagy hangsúlyt fektet a kutatásokra, az oktatásra és az innovációs tevékenységre is.
Dr. Németh Tamás akadémikus, a Magyar Tudományos Akadémia főtitkára beszédében kiemelte, hogy példaértékű Európában a Pannon Egyetem, hiszen az egyik legrégebben működő felsőoktatási intézmény.
Az ünnepségen Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, hogy azok, akik diplomával rendelkeznek előnyöket élveznek az élet különböző területein.
Ruzsics Ferenc, Keszthely város polgármestere külön köszöntötte Festetics Györgyöt, akinek a családja megalapította a Georgikont. Ezután megköszönte, hogy sokaknak Keszthely volt az otthona az egyetem évei alatt.

Ezekben a napokban jár le dékáni tisztsége Dr. Dublecz Károlynak, aki beszédében megköszönte az elmúlt tíz évet minden vele együtt dolgozó kollégájának. A leköszönő dékánt a jelenlévők felállva tapsolták meg, kifejezve elismerésüket. A végzősök oklevelük átvétele előtt fogadalmat tettek, majd név szerint szólítottak mindenkit a színpadra, hogy átvegye tanulmányai végét jelző diplomáját.

ij

Címkék: diploma, egyetem

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:31, kedd | Kék hírek

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 07. 07:25, kedd | Sport

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiára és paralimpiára tervezett ruhakollekcióit

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiai és paralimpiai ruhakollekcióit hétfő este a Várkert Bazárban.