Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Július 11. 09:33, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Csütörtökön többfelé várható heves zivatar és felhőszakadás

Csütörtökön többfelé várható heves zivatar és felhőszakadás

Csütörtökön hidegfront érkezik, az ország nagy részén többfelé várható heves zivatar és felhőszakadás

ezért három északkeleti megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán az MTI-hez eljuttatott szöveges figyelmeztetésében azt írta: szerda este és éjszaka főként az Alföldön, annak is elsősorban a délkeleti részén fordulhat elő gyenge, mérsékelt intenzitású zivatar. A lassan mozgó zivatarból kis területen 20-30 millimétert meghaladó csapadék is hullhat, zivatar közelében előfordulhat erős, viharos széllökés is.
Csütörtökön hidegfront vonul át az ország felett. A front előtt, és ahhoz kapcsolódva több helyen fordul elő zivatar. Intenzívebb, vagy heves zivatar nagyobb eséllyel az Északi-középhegység keleti felén és az Észak-Alföldön lehet, kisebb eséllyel pedig az Alföld déli felén és a Dunántúl nyugati, déli részén.
A heves zivatarokat óránként 90 kilométeres sebességnél erősebb széllökés, és 2-3 centimétert meghaladó jég kísérheti. Felhőszakadás is előfordulhat, amelyben rövid idő alatt helyenként 30 milliméternél több csapadék hullhat.
A meteorológiai szolgálat veszélyjelzése szerint csütörtökre Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a várható heves zivatarok miatt narancssárga, vagyis másodfokú, míg a felhőszakadás miatt citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.
Mind a várható felhőszakadás, mind a heves zivatar miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Baranya, Békés, Csongrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Vas és Zala megyére. Csak a heves zivatarok miatt, de ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Bács-Kiskun és Pest megye, valamint a főváros területére.
Csütörtökön a legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 20 Celsius-fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között alakul.

ij

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára