Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Április 02. 08:22, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Csődvédelemben a kehidakustányi Club Kehida Aparthotel

Csődvédelemben a kehidakustányi Club Kehida Aparthotel

Csődvédelmet kért, de zavartalanul működteti szállodáját a Zala megyei Kehidakustányban a Club Kehida Kft., a cég reményei szerint meg tud egyezni a hitelező bankkal

- közölte a társaság ügyvezetője az MTI megkeresésére.

Gombás Péter azt mondta: a Club Kehida Aparthotel működése zavartalan, nem befolyásolja a csődvédelem, amelyet azért kérvényezett, hogy a beruházást hitelező CIB bankkal a rendelkezésre álló összesen 120 napon belül megegyezésre jussanak. Ez a reményei szerint meg is történhet, a szálloda ugyanis nincs "túlhitelezve".
Hozzátette, hogy forinthitelről van szó, amely a hotel értékének mintegy 35 százalékát jelenti. A csődvédelmet is azért kérhette a társaság, mert megvan a megfelelő biztosíték a hitel rendezéséhez - fogalmazott.
Az ügyvezető kérdésre azt is elmondta: jelenleg nem folyik felszámolási eljárás a cég ellen - másképp nem is kérhetett volna csődvédelmet -, a korábbi végrehajtási kérelmek mindegyikét megegyezéssel rendezték.
A kehidakustányi élményfürdőt és négycsillagos szállodát működtető Termál Kehida Kft. nem azonos a most csődvédelmet élvező Club Kehida Kft.-vel.
A cégadatok szerint a Club Kehida Kft. bajai bejegyzésű társaság, 2 millió forintos jegyzett tőkével. Tulajdonosa az ügyvezetőn kívül még egy magánszemély, valamint a Hillber Zrt.
A 2010 óta üzemelő szálloda honlapján az áll: 53 apartmannal, illetve több mint 160 ággyal rendelkezik a kehidakustányi élményfürdő közvetlen közelében álló létesítmény.
A gazdasag.hu a Club Kehida 2010-es beszámolójára hivatkozva azt írta: a jelenleg mintegy 1,2 milliárd forintos kötelezettségállománnyal terhelt szálloda apartmanjainak üdülési jogait a beruházók eredetileg értékesíteni kívánták, de ez nem hozta meg a várt eredményt. Ezért úgy döntöttek, 2011-ben a hagyományos szállodai szolgáltatásra és értékesítésre helyezik a hangsúlyt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.