Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. Augusztus 10. 09:21, kedd | PR

Csavarkompresszorok, az ipar nagyágyúi

Csavarkompresszorok, az ipar nagyágyúi

Bár a piacon számos kompresszor típus elérhető, ezek közül egyértelműen kiemelkednek a csavarkompresszorok.

A termékskála széles ugyan, de ha nagyipari felhasználásra keresünk gázsűrítőt, szinte biztos, hogy ebben a kategóriában találjuk meg számításainkat.

A kompresszorok típusai

A kompresszorok, vagy régebbi elnevezésükön gázsűrítők alapvetően két feladat elvégzésére alkalmasak, ez pedig nem más, mint a gázok és/vagy levegő összesűrítése, illetve szállítása. Ez meglehetősen egyszerűnek tűnik, ugyanakkor az alkalmazási területek szempontjából ez jóval sokkal szerteágazóbb. Kompresszorokat a ház körül, barkács- és hobbicélokra is használhatunk, de ugyanígy jelen vannak ipari környezetben, legyen szó kis- vagy nagyipari felhasználásról.

Az egyes alkalmazási területek más-más típusú kompresszorokat kívánnak meg, hisz ahhoz, hogy otthon egy nagynyomású mosóval tisztítsuk az udvarunkat jóval kisebb teljesítmény is elég, mint a nagyipari felhasználók számára. A kompresszorok típusait elsősorban a működési elvük határozza meg. Léteznek, ma már olyan kevéssé ismert fajták, mint amilyenek az axiális vagy csúszólapátos modellek. Ezek működési összetettségükből fakadóan lassanként kiszorulnak a piacról. Mára leginkább a dugattyús és a csavarkompresszorok maradtak felszínen.

Kínálat és alkalmazási területek

Ahogy a nagyobb forgalmazók – amilyen a BTK Kft. is – weboldalain észrevehető, a már említett dugattyús és csavarkompresszorok képezik a kínálat gerincét. Előbbi szerkezetek a lehető legegyszerűbbek, mind felépítés, mind működés szempontjából. A levegőt dugattyúk segítségével sűrítő kompresszorok az jellemzően az alsóbb árkategóriába esnek és leggyakrabban hobbicélokra, kisipari felhasználásra, vagy épp kifinomultabb, olajmentes modelljeiket a fogászatban és kozmetikában alkalmazzák.

A csavarkompresszorok már egy másik szintet képviselnek. Működési elvük szerint két, egymással ellentétesen forgó, precízen elhelyezett orsó végzi a gázsűrítést. Ezek a készülékek hosszútávú megbízhatóságot és nagy teljesítményt garantálnak, épp ezért ipari felhasználásra ezek a leginkább javasoltak. A csavarkompresszorok már egy másik árszintet képviselnek, ám minőség szempontjából ennek maradéktalanul meg is felelnek. Ha komolyabb igénybevételre keresünk nagyteljesítményű készüléket, mindenképpen ezek között válogassunk.

Az ipari nagyágyúk

A csavarkompresszorok csúcskategóriáját, az egészen professzionális ipari igényeket is kielégítő, inverterrel ellátott, mikroprocesszor vezérlésű modellek alkotják. Bár e készülékek teljesítménye kifejezetten nagy, a kifinomult vezérlésnek köszönhetően működése teljes mértékben optimalizált és gazdaságos. A vezérlés gyakorlatilag teljesen automatikus, a mikroprocesszor az összes működési paramétert optimális szinten tartja a teljes üzemidő alatt.

Ennek köszönhetően a komolyabb befektetés hosszabb távon meg is térülhet, hiszen a működtetési és karbantartási költségek egyaránt kedvezőbbek más modellekhez képest. Az pedig már csak kellemes ráadás, hogy bár nagyipari környezetben használt kompresszorokról beszélünk, a zajszint is kifejezetten alacsony. Ha tehát professzionális gázsűrítésre van szükségünk, a mikroprocesszor által vezérelt, inverteres csavarkompresszorok lesznek a mi készülékeink.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.