Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. November 03. 12:44, szombat | Belföld
Forrás: mno.hu

Csaknem 100 millió eurós hitelt ad Magyarország

Csaknem 100 millió eurós hitelt ad Magyarország

95 millió euró értékben biztosít Magyarország kötött segélyhitelt Vietnam számára – közölte Szijjártó Péter külgazdasági államtitkár a Hír Televízió Kontraszt című műsorában, miután a politikus Vietnam gazdasági és pénzügyi központjában, Ho Si Minh-városban kötött együttműködési megállapodást.

Szijjártó Péter hozzátette: a kölcsön fejében az ázsiai félnek legalább 50 százalékban magyar cégeket kell megbíznia több beruházás kivitelezésével is. A két ország megállapodást írt alá a többi között egy víztisztítórendszer és a népességnyilvántartási adatbázis létrehozásáról. A projektek egyenként 10 millió euróba kerülnek.

Kórházépítés 60 milliós támogatásból

„Abban is megállapodtunk, hogy az egyik vietnami tartományban – 60 millió euró kötött segélyhitel keretében – magyarok fogják építeni az onkológiai kórházat” – hangsúlyozta Szijjártó a Kontraszt stúdiójában.

Kiemelte: az onkológiai ellátás kérdése Vietnamban egyelőre fejlesztésre szorul, a vietnami fél szándéka szerint a teljes egészségügyi rendszerük felépítését, megújítását a magyar modell alapján hajtanák végre. „Vonatkozik ez mind a finanszírozási, mind az informatikai, mind a betegellátási rendszer modelljére” – szögezte le a Hír Televízióban a külügyi és külgazdasági államtitkár.

Magyar üzletemberek is részt vettek a fórumon

Ismert, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára november 1-jén Ho Si Minh-városban megnyitotta a magyar–vietnami üzleti fórumot – amelyen 160 vietnami és a delegációval kiutazó 20 magyar üzletember vett részt –, találkozott a város legnagyobb cégeinek vezetőivel, majd egyeztetett a város népi bizottságának elnökhelyettesével. Szijjártó Péter akkor elmondta: a magyar–vietnami kapcsolatokban rejlő lehetőségek megfelelő kihasználásához Magyarországnak Vietnamon belül külön Ho Si Minh-várossal, az ország pénzügyi-gazdasági központjával is együtt kell működnie.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk