Városlista
2023. december 2, szombat - Melinda

Hírek

2010. Szeptember 12. 16:37, vasárnap | Helyi
Forrás: indexbalaton.hu

Civil szolgáltató iroda nyílt Keszthelyen

Civil szolgáltató iroda nyílt Keszthelyen

A Keszthely- Hévíz Kistérségi Civil Egyeztető Fórum, mely 2003 óta működik a kistérségi Területfejlesztési Tanács mellett, nem csak területfejlesztési ügyekkel foglalkozik, hanem ernyőszervezetként is működik a térség civil szerveze

A Keszthely Kistérségi Területfejlesztési Tanács helyet és infrastruktúrát biztosít a szervezet számára. A Társulási Tanács témáira a munkacsoportokon keresztül civil szemszögből reagálnak, véleményezési joguk van. Napi szinten, elsősorban e-mailben tartják a kapcsolatot egymással. Üzemeltetik a kistérségi honlapot (keszthelytarsulas.hu). Kéthetente hírlevelet küldenek a térség aktualitásaival és eseményeivel.

Az elmúlt években működésükre kaptak támogatást a Nemzeti Civil Alapprogramtól, majd 2009-ben pályázati segítséggel megalakították és működtették a Nyugat-Balatoni Civil Kerekasztalt, civil konferenciát rendeztek, részt vettek a „Civil Szervezetfejlesztés Zala megyében" című TÁMOP-os projektben.

2010-ben a Nemzeti Civil Alapprogram szakmai pályázatán a Keszthelyi Nemzeti Kör gesztorságával 400.000 Ft támogatást nyertek civil szolgáltató iroda működtetésére. A szolgáltatás 2010 szeptemberétől 2011 májusáig üzemel a kistérségi társulás munkaszervezetének irodájában. Feladata a tanácsadás, információáramoltatás, pályázati segítségnyújtás, kapcsolatok, együttműködések kialakítása. A működtetést a Fórum titkára, Vozár Péterné végzi hétfőtől csütörtökig 13 - 16.30 óráig.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 02. 13:35, szombat | Belföld

Paloznaki Jazzpiknik: Morcheeba és Brand New Heavies is lesz

A Brand New Heavies, a Morcheeba, Tony Hadley (ex-Spandau Ballet) és a Son Mieux is koncertet ad a Paloznaki Jazzpikniken, amelyet 2024. augusztus 1-től 3-ig rendeznek.

2023. December 02. 13:32, szombat | Belföld

Időkapszulát és egy 122 éves levelet találtak az eleki templom kupolájában

Időkapszulát és az egykori esperes-plébános 122 éve írt levelét találták meg a Sarlós Boldogasszony-templom kupolájában a Békés vármegyei Eleken.

2023. December 02. 13:30, szombat | Külföld

Klímacsúcs - Magyarország is csatlakozott a nukleáris egyezményhez

Magyarország is aláírta a globális nukleárisenergia teremelő kapacitás megháromszorozására vonatkozó egyezményt szombaton az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciáján (COP28) Dubajban.

2023. December 02. 06:00, szombat | Belföld

Novák Katalin: a fenntartható jövőhöz fenntartható demográfiára van szükség

A család nem oka, hanem megoldása az éghajlati válságnak, a fenntartható jövőhöz fenntartható demográfiára van szükség