Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Augusztus 20. 17:01, péntek | Helyi

Celeb-focival avattak új öltözőt Várvölgyön

Celeb-focival avattak új öltözőt Várvölgyön

Várvölgy, 2010. augusztus 20. - Új öltözővel gazdagodott Várvölgy és a község labdarúgócsapata. A több mint 100 négyzetméteres épület rekordgyorsasággal készült el másfél hónap alatt. A faluban a rendszerváltás óta ez az első l

Negyven év után először fogadták kulturált körülmények az öltözőjükben a megyei másodosztályban szereplő várvölgyi labdarúgócsapat játékosait. A korábbi létesítmény helyére másfél hónap alatt varázsolt egy 3 öltözőhelyiséggel és 2 szertárral is rendelkező, akadálymentesített öltözőt a község önkormányzata. A 110 négyzetméteres épület 24,7 millió forintba került.

„Négy évtizedes álmunk vált valóra az új öltözővel" - mondta az avatóünnepségen Szánti József, Várvölgy polgármestere. „A sportpálya új büszkeségével nem csak a sportegyesület, hanem a falu is gazdagodik" - tette hozzá a település első embere. A polgármester szerint a korszerű létesítmény kitűnő kiszolgáló egysége lesz Várvölgy és vonzáskörzete nagyobb rendezvényeinek is.

A következő években további fejlesztések várhatók a sportpályán: egy klubhelyiséggel bővül majd az öltöző, míg mellette egy edzőpálya is helyet kap. A rendszerváltás óta ez az első, önkormányzat által épített létesítmény Várvölgyön.

Az ünnepélyes átadáson Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő Szent István törvényeit, tetteit méltatta, és rámutatott, hogy a sikeres kormányzást államalapítónk is a magyar hagyományok és a magyar érdekek tiszteletének köszönhette. Az eseményen részt vett még Józsi György, a Zala Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke és Andor Béla, a Községi SE Várvölgy elnöke is.

Az új öltözőépületet egykori hazai futballsztárok és közismert médiaszereplők gálamérkőzésével avatták fel. A Médiaválogatott Várvölgy vegyes (ifjúsági, felnőtt, öregfiúk) labdarúgócsapatával mérkőzött.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma