Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2012. Július 05. 21:19, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Büntetőfeljelentést tesz a tapolcai kórház egy tiltakozó akció miatt

Büntetőfeljelentést tesz a tapolcai kórház egy tiltakozó akció miatt

Büntetőfeljelentést tesz a rendőrségen a tapolcai kórház vezetősége állami vagyon rongálása miatt, mert ismeretlenek a Deák Jenő Kórház struktúraváltása miatti tiltakozásul lakatokat helyeztek el a kórház kerítésén

- közölte Flórián Csaba ügyvezető igazgató a város honlapján.

A kórház aktív sebészeti és belgyógyászati ellátásának megszüntetése miatt már több demonstrációt tartottak a Veszprém megyei városban, legutóbb hétfőn.
Flórián Csaba közölte: a vezetőség értetlenül áll a "kórházmentők" legújabb tette előtt, mert a szervezők eddig megkímélték az intézményt a politikai színezetű akcióiktól. Most ismeretlen tettes ellen az állami vagyon rongálása miatt tesznek feljelentést. Megjegyezte: az a kérdés, hogy a szervezőket a pánikkeltésért, a lakosság folyamatos félrevezetésért, a kórház erkölcsi hitelének rontásáért ki vonja majd felelősségre.
Kiemelte: nem kis eredmény, hogy a kórház a város egyik legnagyobb munkáltatójaként létszámleépítés nélkül megoldotta a funkcióváltást. "Kórházbezárásról nem lehet beszélni olyan esetben, amikor közel egymilliárd forint áramlik majd egészségügyi fejlesztésre a kórházba, sokkal inkább a megmentéséről" - fogalmazott közleményében az igazgató.
Hangsúlyozta: a kórházat július elsejétől érintő átalakulást másfél éves folyamatos szakmai konzultáció előzte meg. A tervezéskor a fekvőbeteg-ellátás betegforgalmi adatait, a beavatkozásokat is figyelembe vették. Az elvégzett sebészeti műtétek elemzésével megállapították, hogy ezek többsége egynapos beavatkozással elvégezhető. A belgyógyászati betegek esetében is hasonló a helyzet: 80 százalékuk krónikus osztályon vagy járó betegként ellátható - tette hozzá. A sürgős belgyógyászati betegségeket, mint az agyi katasztrófákat és a szívinfarktust, eddig sem Tapolcán látták el, hanem Veszprémben és Balatonfüreden - közölte az igazgató.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 09:20, hétfő | Bulvár

Benézett a nappaliba a kamion

Lesodródott a 64-es főútról, átszakította a drótkerítést és a családi ház oldalába csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató múlt héten Enying Fő utcáján.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Férfi kézilabda vb-selejtező - A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a tornára

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi világbajnokságra, mivel 36-23-ra nyert Litvánia ellen a selejtező vasárnapi visszavágóján, Veszprémben.