Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. Május 09. 21:09, szerda | Helyi
Forrás: balaton.vehir.hu

Bio és ökopiacok a Balatonnál

Bio és ökopiacok a Balatonnál

A sorra nyíló balatoni termelői piacok a régi idők nyugodt hangulatát idézik.

A piacokon mindent megtalálhatunk a házilag készült kecskesajttól, juhsajttól kezdve; egészen a kemencében sült finomságokig. Összegyűjtöttük, hol is válogathatunk a háztáji zöldségek, gyümölcsök, lekvárok, sonkák, fűszerek, avagy a házi savanyúságok közül. Nyeljünk egy nagyot és keljünk is útra!

Gyenesdiási bio- és látványpiac
BAB, más néven Balatoni Autentikus Bio- és Látványpiac nyílt Gyenesdiáson, melynek keretében az első balatoni halpiac is megnyitotta kapuit. Biotermékek, kecsketejből készült termékek, különféle pékáruk, méz, bor kaphatóak a piacon. Emellett pedig különböző látványos bemutatókkal is várják az idelátogató érdeklődőket vasárnap délutánonként. www.gyenesdias.info.hu

Káptalantóti biopiac

Igazi békebeli piac hangulata kel életre a Tapolcától néhány kilométerre fekvő Káptalantótiban minden vasárnap. A piacnak otthont adó Liliomkertben saját készítésű finomságok és ajándékok várják a látogatókat, a vásárlás élményéhez remek hangulat, jó beszélgetések párosulnak.

Nyitva tartás: minden vasárnap
Káptalantóti Liliomkert (a Zánka felé kivezető úton)
Káli-medence, Balaton-felvidék
www.liliomkert.lapunk.hu

Tihany PIAC

Az Ökopiac megnyitásával igazi szombat reggeli, délelőtti program lett Tihanyban a vásárlás. Frissen illatozó kalács, tejeskávé házi sütemények csábítják a látogatókat, és akkor még egy szót sem ejtettünk a kihagyhatatlan langallóról és a gusztusos kolbászkákról, fasírtokról, amelyek sercegve pirulnak a vasserpenyőben. Mangalicakolbász, kenőmájas és friss hús is kapható. Gyümölcs, zöldség, különleges lekvárok, házi sütésű kenyerek, tucatnyiféle szörp és még többféle kecske- és juhsajt kínálja magát – nem csoda, hogy vásárlás nélkül lehetetlen hazatérni. A jó ízek mellett régi könyvek, antikvitás, kézműves termékek is kaphatók. És végre: itt a levendulaszappan, amelytől a hölgyek bőre még szebb, még lágyabb lesz.
Nyitva tartás: minden szombaton
www.tihany.hu www.tihanyregio.hu

Vindornyalaki Vásár

Szent György naptól Szent Márton napig minden Vasárnap Vindornyalaki Vásárnap!
A magyar közmondás úgy tartja: Az vagy, amit megeszel!, és ez igaz a testi és a szellemi táplálékra egyaránt. Amit magunkhoz veszünk, befogadunk, beépítünk testünkbe és szellemünkbe az hatással van ránk, építő elemünkké válik. A Vindornyalaki Vásárnap rendezvénysorozat a VindornyalakArt a la carte kínálata a testnek és a szellemnek.
Az ökopiacon jófajta, magyar földben termett, tápértékben gazdag ennivalóval tölthetik meg a kosarukat, hogy a szellem se szenvedjen hiányt semmiben, koncert és kiállítás teszi teljessé a kínálatot.
www.vindornylak.hu

Termelői piac Hévízen

Kedd és szombat délelőtt valamint csütörtök délután termelői piacot tartanak Hévízen, melyet a helyi lakosokon kívül a külföldi és hazai vendégek is szívesen látogatnak. A magyar agrártermékek mellett iparművészeti árucikket is talál a vásárló. Háztáji zöldségek, gyümölcsök, sajt, sonka és kolbász. Minden, ami a magyar ízlésnek megfelel.
Az egészséges magyar élelmiszerek iránt egyre nagyobb kereslet van, mégis kiszorulnak a multik polcairól - vélekednek az őstermelők. Pedig a magyar konyha ízei pótolhatatlanok a világon. Már a hévízi élelmiszerpiac egész területén kínálják árujukat a kistermelők. Minden kipróbálható és megkóstolható. Senki nem vesz zsákbamacskát! Részletek a piac facebook oldalán!

Termelői piac Csopakon

A Balaton Borkúria udvarán, minden szombaton 7-14 óráig, a balatoni térség lelkes termelői, kézművesei árulják saját portékáikat.
Ízelítő a kínálatból: Kemencés lángos, Kürtős kalács, Házi száraz tészta, Füstölt pisztráng, Kerámia tálak, vázák, bögrék, Hagyományos mézek és mézkülönlegességek, Mangalicából és sertésből készült füstölt húsáru, Lekvárok, szörpök házi termesztésű és erdei gyümölcsökből, Kézműves sajtok, természetes joghurtok biogyümölcsökkel ízesítve, Nyáron friss zöldség és gyümölcs, élő balatoni hal!
Helyszín: Balaton Borkúria Csopak, Simoga köz 2.
www.balatonborgaleria.hu

Szent Mihály piac Balatongyörökön

Balatongyörök és Vonyarcvashegy határában, a Szent Mihály kápolna mellett található termelői és kézműves piac várja szeretettel a hazai termékek kedvelőit és előállítóit szombatonként 8-tól 14 óráig
www.szentmihalypiac.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén