Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2013. Január 14. 21:42, hétfő | Helyi
Forrás: heviz.hu

Biciklis oázis Hévízen is

Biciklis oázis Hévízen is

Folyamatosan gyarapítja a kerékpárosok számára nyújtotta lehetőségeit Hévíz.

Az elmúlt évben adhatta át az önkormányzat a várost Alsópáhokkal összekötő kerékpárutat, valamint a Tourinform-irodánál kerékpár kölcsönzőt és szervizt nyitottak, s a város területén kerékpáros pihenő is létesült. A lehetőségek ez évben ismét gazdagodhatnak: egy Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében kerékpáros dokkolókat hoznak létre városunkban. Az erről szóló partnerségi megállapodást ma írta alá Koprivinicában Papp Gábor polgármester és Kepli József János alpolgármester. A horvát-magyar közös projekt a "Bycicle Oasis", azaz Kerékpáros Oázis nevet viseli.

Az európai városokban már jól ismert és közkedvelt közbringa-rendszert célja egy olyan turista szolgáltatás létrehozása, mely lehetővé teszi a folytonos áramlást, alkalmazkodik a turisták számához, kihasználja a modern technológia adta lehetőségeket, ésszerűsíti a kerékpárok kihasználtságát. A projekt partnerei arra törekednek, hogy ösztönözzék a kerékpárok használatát a turisták körében és népszerűsítsék a turista látványosságokat.

- Önkormányzatunk mind az egészséges életmód, mind a környezetbarát megoldások elkötelezett híve, így keressük az ezen igényeknek megfelelő fejlesztési lehetőségeket. A kiépülő bicikli dokkolókkal is e célok megvalósulását segítjük, s mind közelebb kerülünk a kerékpáros barát település „rang” eléréséhez is – fogalmazott Papp Gábor polgármester.


A részletekről szólva Kepli József János alpolgármester elmondta: a dokkolókban több, igényes kivitelezésű kerékpár kap majd helyt, olyan rendszerben kialakítva, hogy aki elviszi a kerékpárt, az használja 24 órán belül, majd a dokkolók valamelyikébe visszaviszi azt. A hivatal környékén, a nagy parkolóban, illetve egy a tófürdő hátsó bejáratánál, valamint Egregyen hoznak létre dokkolókat, utóbbi városrész bevonásával lehetővé válna, hogy az egregyi látványosságokhoz is kerékpározzanak a turisták.

A projekt költségvetése 83 millió forint, melynek 95 százaléka pályázati támogatás.

IJ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Férfi kézilabda vb-selejtező - A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a tornára

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi világbajnokságra, mivel 36-23-ra nyert Litvánia ellen a selejtező vasárnapi visszavágóján, Veszprémben.

2024. Május 12. 09:01, vasárnap | Sport

Tour de Hongrie - Eisenkrammer: ilyen sportélményben még nem volt részem magyar körversenyen

Eisenkrammer Károly számára élete legkülönlegesebb sportélményét nyújtja eddig a Tour de Hongrie országúti körverseny.