Városlista
2023. december 2, szombat - Melinda

Hírek

2011. December 29. 14:51, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Betett a forintnak az IMF figyelmezetése és a sikertelen magyar államkötvény aukció

Betett a forintnak az IMF figyelmezetése és a sikertelen magyar államkötvény aukció

Mélybe rántották a forintot, az euróval szembeni jegyzések lassan már a 312-es szintet súrolják. A mostani forintgyengülésben több tényező játszik szerepet. Egyrészt az IMF tegnapi figyelmeztetése.

Az IMF delegációvezetője szerint ugyanis a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió csak akkor jön vissza Magyarországra tárgyalni, ha a kormány 'demonstrálja elkötelezettségét' a gazdaságpolitika kulcsfontosságú területein. Ezt Christoph Rosenberg nyilatkozta a Reutersnek. A forintnak betett a mai magyar államkötvény aukció is, ugyanis gyengére sikeredett a mai hármas állampapír-aukció, az összesen felkínált 33 milliárdos mennyiségre kevesebb mint 45 milliárd forint ajánlat futott be, amiből az ÁKK csupán 15 milliárdnyit fogadott el. A hároméves papírok esetében az ÁKK olyannyira eredménytelennek ítélte a keresletet, hogy nem fogadott el egyetlen ajánlatot sem.

Közben Petschnig Mária Zita, a Pénzügykutató Zrt. tudományos főmunkatársa a Napi Gazdaságnak azt nyilatkozta, hogy ha jövőre csökken a GDP, akkor biztosan további kiigazítás kell, ez viszont további vagdalkozást jelent, azaz marad a gazdaságban a kiszámíthatatlanság. Petschnig Mária Zita biztos benne, hogy megkapjuk a Fitchtől is a leminősítést, a lépés csak idő kérdése. Ráadásul megszellőztették, hogy kettővel minősítenek le, ami szintén nem lenne meglepő. Lényegében a Moody's és a S&P is 'másfeles' leminősítést adott.


OrientPress Hírügynökség

Címkék: forint, IMF

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 02. 13:35, szombat | Belföld

Paloznaki Jazzpiknik: Morcheeba és Brand New Heavies is lesz

A Brand New Heavies, a Morcheeba, Tony Hadley (ex-Spandau Ballet) és a Son Mieux is koncertet ad a Paloznaki Jazzpikniken, amelyet 2024. augusztus 1-től 3-ig rendeznek.

2023. December 02. 13:32, szombat | Belföld

Időkapszulát és egy 122 éves levelet találtak az eleki templom kupolájában

Időkapszulát és az egykori esperes-plébános 122 éve írt levelét találták meg a Sarlós Boldogasszony-templom kupolájában a Békés vármegyei Eleken.

2023. December 02. 06:00, szombat | Belföld

Novák Katalin: a fenntartható jövőhöz fenntartható demográfiára van szükség

A család nem oka, hanem megoldása az éghajlati válságnak, a fenntartható jövőhöz fenntartható demográfiára van szükség

2023. December 02. 06:00, szombat | Belföld

Orbán Viktor: szertefoszlott az a mítosz, hogy uniós forrás nélkül nem boldogul egy európai uniós tagállam

Szertefoszlott az a mítosz, hogy az európai gazdaságban uniós tagállam uniós pénz nélkül nem tud boldogulni