Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Május 26. 10:19, szerda | Helyi
Forrás: Indexbalaton

Benkő Pál és Iowa a befutó

Benkő Pál és Iowa a befutó

A hétvégén rendezték meg a Nemzeti Vágta előfutamát, a Festetics Futamot. A nagy érdeklődéssel kísért versenyt a Helikon Kastélymúzeum és Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata közösen rendezte meg a Faludi – síkon, a korábbi Festet

A korábbiaktól eltérően idén országszerte több előfutamon mérhették össze a lovasok tudásukat és kvalifikálhatták magukat a fővárosi futamra. A rendezők célja az volt, hogy a több futammal még több emberhez eljusson a Vágta gondolata, a hagyományőrzés, és lovassport ezen ágának ismerete. A kétnapos rendezvényen folyamatos programok szórakoztatták a nagy számú közönséget. Népművészek, kézművesek, és bemutatók kísérték a selejtezőket.



A futamokat három kategóriában bonyolították le, a legkisebbek közt Kulisity Anikó bizonyult a legjobbnak. Az amatőrök a Pünkösdi Király versenyen mérhették össze erejüket, ahol nagyon szoros befutóval győzött Vasas András. A rendezők díjazták a legjobb eredményt elért magyar fajtával versenyző Tóth Viktóriát is.A Festetics Futam döntőjében a nagy izgalom miatt csak a második startra indulhattak el a lovasok, ahol a szigligeti Benkő Pál - Iowa nevet viselő lovával - diadalmaskodott és szerzett jogot, hogy a Hősök terén versenyezhessen.

Festetics Futamora a Class FM műsorvezetője, Csiszár Jenő is kilátogatott, sőt a júniusi sztármegmérettetésen induló Pintér Tibor dalra is fakadt. Volt parádés fogatfelvonulás számos különleges és díszes kocsival a Festetics kastély parkjából, „Gyenesi ízek utcája", ahol garantált volt a sok remek étel és ital választék, valamint hagyományőrző bemutatók és vásár várta a hétvégén Gyenesdiásra érkezőket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.