Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Február 27. 08:20, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Belvíz - Lakóházak udvarát öntötte el a belvíz Zala megyében

Belvíz - Lakóházak udvarát öntötte el a belvíz Zala megyében

Lakóházak udvarát öntötte el a belvíz Zala megye több településén - közölte honlapján a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Tüskeszentpéteren kedden a belvíz elárasztotta két családi ház udvarát, és a lakóépületet és a melléképületeket is veszélyeztette. A zalaszentgróti tűzoltók a víz eltávolítását átemelő szivattyúval kezdték meg, majd a belvízzel elárasztott területet összekötötték a vízelvezető árokkal.
Kányaváron egy családi ház pincéjéből kellett kiszivattyúzni a vizet a lenti tűzoltóknak. A víz az ott tárolt terményeket veszélyeztette.
Pethőhenyén a Zala folyó öntötte el két lakóház hátsó udvarát, mivel a gát testébe beépített, lezárt zsilip áteresztette a vizet. A vizet az udvarról a zalaegerszegi tűzoltók kiszivattyúzták, a további szivárgást a zsilipnél homokzsákkal akadályozták meg.
A hó gyors olvadása és az esőzések miatt megemelkedett a folyók, patakok és a csatornák vízszintje Zala megyében. A vízszint emelkedése lassítja a víz elfolyását, így belvizes területek alakultak ki a megyében - olvasható a honlapon.

ij

Címkék: belvíz, csapadék, károk, Zala

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: