Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. Augusztus 08. 09:58, csütörtök | Helyi
Forrás: heviz.hu

Befejeződött Hévízen az első kínai videóklip forgatása

Befejeződött Hévízen az első kínai videóklip forgatása

Két éves előkészítő munka után sikerült Magyarországon is egyedülálló módon egy kínai pop szám videóklipjének forgatását Hévízre csábítani.

Fotó: Bo Cong, Szabados Viktor

A produkció igazi különlegességét az adja, hogy annak előadója és társszerzője a budapesti születésű Váradi Viktória, aki Kínában él és dolgozik előadóművészként, tv-s műsorvezetőként.

Viktória az operatőrrel és társrendezővel Bo Cong-gal együtt egyenesen Pekingből érkezett Hévízre augusztus első napjaiban. Rövid helyszíni előkészületek után 4 hosszú forgatási nap következett, amely mindenféle különleges látványt és helyszínt próbált befogni és kihasználni Hévízen. A fókuszban természetesen a hévízi tó áll, azonban néhány, a dalhoz illő vidám jelenet a hévízi kék trabanttal vagy éppen a romantikus Kis Helikon hotel kertjében is születtek. Viktória elmondása szerint mesés felvételek készültek a tónál, különösen napfelkeltekor.

„Hévíz állandóan változik. Változik a különböző napszakokban és fejlődik mihelyst pár hónapig nem jár erre az ember. A kínai emberek szeretik a romantikus témákat és helyeket, a hévízi tó és a város mindenképpen megfelel ennek az elvárásnak. Varázslatos egy hely, mindenki nagyon kedves. Nagyon közel került hozzám és megszerettem a várost a forgatások alatt.“ - mondja Viktória.

A klipp várhatóan 2013 őszére fog elkészülni és több kínai videómegosztó csatornán is terjesztésre kerül.

„Természetesen a klippet itthon is bemutatjuk és nagy várakozássokkal tekintünk a kínai rendező, operatőr és Viktória képi világára, amihez Hévíz egy különleges díszlet lehet. A kínai kapcsolatainkban és a várost megmutató képi anyagaink közt a klip egy igazi csemegének fog számítani, amely egy fiatalos pop dal történetébe csomagolva mutatja meg Hévíz minden szépségét és romantikáját.“ - tette hozzá Kepli József alpolgármester.

Az együttműködést Szabados Viktor - korábbi bibós diák - ötlete volt és ő is koordinálta a projektet. Viktor először 2011-ben találkozott Viktóriával Pekingben, akit aztán Hévízre is elhozott a rákövetkező évben, mint Hévíz utazó nagykövete.

ij

Címkék: hévíz, reklám, turizmus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel