Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2010. Június 04. 11:27, péntek | Helyi
Forrás: MÁV

Balatoni állomási verseny a virágos, tiszta állomásokért

Balatoni állomási verseny a virágos, tiszta állomásokért

A MÁV Zrt. és a MÁV-START Zrt. közösen versenyt hirdetett a balatoni vonalakon elhelyezkedő állomásfőnökségek munkatársai körében az állomások kulturált, tiszta környezetének fenntartásáért. A versenyre 2010. június 1. és 2010. aug

A legtisztább, leggondozottabb állomás címéért nyolc balatoni állomásfőnökség -Balatonalmádi, Balatonfüred, Balatonszentgyörgy, Fonyód, Keszthely, Lepsény, Siófok és Tapolca - munkavállalói versenghetnek. Az állomásfőnökségek a hozzájuk tartozó állomásokkal közösen alkotnak csapatokat.


A verseny ideje alatt egy kijelölt szakmai zsűri véletlenszerűen látogatja meg az állomásokat és felméri, pontozza a tapasztalt állapotot. Ezen kívül fényképekkel dokumentálják, hogy mekkora változás történik a megmérettetés kezdetétől a nyár végéig. A zsűri a pontozás során az utasbarát, udvarias kiszolgálásra, a tisztaságra, a virágos környezet gondozására, az aktuális menetrendek és információs felületek karbantartására és a munkakörnyezet (utazóközönség által látható munkaterület) rendben tartására koncentrál.


A verseny célja, hogy a dolgozók saját kezdeményezésükre, önerőből, önszorgalomból, elhivatottságból és önbecsülésből is tegyenek a tisztább, gondozottabb állomásokért. A vasutasok bebizonyíthatják, hogy pusztán összefogással is javítani lehet a MÁV Csoport megítélését. A közös célért tett erőfeszítés formálhatja a vasutasok szemléletét, javíthatja a munkavállalók morálját, motiváltságát. A szép, rendben tartott vasútállomás pedig ösztönözheti az utasokat is a kulturált környezet fenntartására.


A győztes állomásfőnökség személyzete 400.000 Ft természetbeni jutalomban részesül, amelyet csapatépítésre, állomási beruházásra vagy eszközbeszerzésre fordíthatnak.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.