Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Szeptember 20. 21:57, csütörtök | Helyi
Forrás: balaton.hu

Balatoni Nemzetközi Vitorlás Hét 2012

Balatoni Nemzetközi Vitorlás Hét 2012

Tegnap megkezdődött a 2012-es Balatoni Nemzetközi Vitorlás Hét:

M3, F18, 49er, Laser Standard felnőtt és junior, Laser Radial nyílt és Laser Radial osztályokban a Magyar Vitorlás Szövetség rendezésében.

Az MVSZ-től kapott hír alapján az indulószám - M3-at kivéve - mindegyik osztályban tíz fölötti, így jó eséllyel lehet majd mindegyikben magyar bajnokot is hirdetni. Még Laser Radial női bajnokot is, ha mind a tíz résztvevő legalább a futamok felét teljesíti (mivel jelenleg ez is feltétele az érvényes bajnokságnak). Az M3-as katamaránok mindössze hatan vannak, így náluk idén sem hirdethetnek magyar bajnokot.

A mai, első napon erős, Beaufort 6-os, 10-13 m/sec erősségű szél fújt, melyben az F18-as osztály kivételével, - ahol 1 -, a többi hajóosztályban 2-2 futamot bonyolítottak le a rendezők.

470-es hajóosztályban eddigi két futamgyőzelmével a Gyapjas Balázs - Kovács Máté páros vezet a 10 fős mezőnyben, harmadik helyen a Margitics Botond - Serke Áron egység, hetedik helyen a Weinben Zsófia - Böröcz Berta, 10. helyen Bödör Gergely - Nyeste Gábor áll.

A 14 fős Laser Standard osztályban Korchmáros Kristóf 6., Litkey Balmaz 8. helyről várja a folytatást.

A Radiálosok 17 fős mezőnyét Vadnai Benjamin vezeti két futamgyőzelmével, második helyen Karé Réka, a negyedik helyen pedig Vadnai Jonatán, Érdi Mária a 16. helyen áll.

A katamaránosoknál a Váradi Szabó János - Petheő Tamás páros vezeti a 11 fős mezőnyt.

A 49er mezőnyben 4 BYC-es hajó is indult: a Szamódy Tamás - Előd Botond két első hellyel magabiztosan vezet, harmadik helyen két futam után a Brencsán testvérek állnak, nyolcadik helyen Vigh Tamás - Balogh András, 11. helyen Kun Dávid és Szalontai Bence várja a következő napot.

Címkék: balaton, vitorlás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: