Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2010. Augusztus 12. 08:57, csütörtök | Helyi

Balaton a LaktaTó: gasztronómiában is az elsõk között!

Balaton a LaktaTó: gasztronómiában is az elsõk között!

A Balaton régióban a nyár végének közeledtével is számos program és rendezvény várja a Fesztiválok Évében a magyar tengerhez érkező vendégeket. Továbbra is tart, és egyre sikeresebb a Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing

Októberben folytatódnak a nem mindennapi ízek és ételköltemények apropóján szervezett gasztrofesztiválok: a leghíresebb ezek közül a siófoki Tojásfesztivál és a szigligeti Süllõfesztivál.


Ennek megfelelõen a nyárutón, valamint õsszel a Balatoni RMI marketingtervével összhangban az utószezoni ajánlatok mellett a bor és gasztronómiai ünnepek, valamint az aktív és a wellness lehetõségek kerülnek a kommunikáció középpontjába a „Balaton - LaktaTó" elnevezésû kampány keretén belül:


Bátran ki lehet próbálni, meg lehet kóstolni a balatoni ízeket - hol máshol, mint az igen nívós balatoni éttermekben!
Mint ismert, a Népszabadság TOP50 legjobb magyar étterem c. kiadványa és a Stahl magazin nyári száma is kiemelten foglalkozott a balatoni gasztronómiai kínálattal. Elõbbinél két balatoni étterem is szerepel a TOP 10-ben (elsõ helyen a Chateau Visz gourmet étterme, míg 9. helyen a balatonszemesi Kistücsök hirdeti a balatoni gasztronómia egyedi és egyben kiváló minõségét), utóbbi esetében pedig 15 balatoni ínyenctippet állított olvasói elé az ismert személyiség, Stahl Judit (nem kisebb legendás helyeket megemlítve, mint a Majthényi Présház, az Istvándy Pince vagy a Bergmann cukrászdák).


A Balaton régió turisztikai kínálatáról további információ az RMI honlapján: www.gyereabalatonra.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.