Városlista
2024. május 23, csütörtök - Dezső

Hírek

2012. Augusztus 23. 21:42, csütörtök | Helyi
Forrás: metropol.hu

Balaton retró: Keszthely, Balaton Szálló

Balaton retró: Keszthely, Balaton Szálló

A patinás hotel a Monarchia idején, az 1890-es években épült párjával, a Hullám Szállóval együtt

– abban az időszakban, amikor a város turistacélponttá, fürdőközponttá vált.

Ekkoriban újult meg a belváros, Keszthely birtokába került a Balaton-part és megépült a szigetfürdő is. A part menti sétányon az épület a régi korok hangulatát idézi, de sajnos a jelenben az enyészet az úr. A rendszerváltás óta hányatott a patinás épület sorsa, többször váltott tulajdonost, és folyamatosan zárva volt. 2004-ben hajléktalanok gyújtogattak a földszinten, 2008-ban pedig fiatalok szórakoztak benn, és leégett a tetőszerkezete. A hotel ma is zárva van, mindenütt látszanak rajta a pusztulás nyomai, és kinn van az épületen az Eladó/bérbe adó tábla.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 23. 08:09, csütörtök | Életmód

Felújított Kádár-kocka típusú házakról vár fotókat a Ludwig Múzeum

Fotópályázatot hirdet a Ludwig Múzeum és a LATEREX Építő Zrt. azok számára, akik kockaházat újítottak fel az elmúlt 10 évben. A pályázat kapcsolódik a múzeum Kis magyar kockológia

2024. Május 23. 08:08, csütörtök | Sport

Szinte minden a Veszprém mellett szól a döntő előtt

Szinte minden a Telekom Veszprém mellett szól a férfi kézilabda NB I pénteken kezdődő döntője előtt, amelyben a címvédő ellenfele ezúttal is a Szeged lesz.

2024. Május 23. 08:07, csütörtök | Külföld

Románában épül meg Európa legnagyobb lőporgyára

Csaknem 400 millió eurós beruházásból Romániában, Brassó megyében épül meg Európa legnagyobb lőporgyára - erősítette meg Nicolae Ciuca szenátusi elnök, volt kormányfő szerdán Bukarestben.

2024. Május 22. 18:30, szerda | Sport

Bucsi a Red Bull Ringen győzelemmel zárt

A Red Bull Ringen folytatódott a 2024-es versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői, köztük Bucsi Attila és Berta Benjámin számára.