Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. Június 14. 09:15, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Balaton-átúszással gyűjt a vízimentőknek a brit nagykövet

Balaton-átúszással gyűjt a vízimentőknek a brit nagykövet

A magyarországi brit nagykövet is átússza a Balatont, hogy így gyűjtsön adományokat a vízimentőknek.

Jonathan Knott a tervezett hagyományos Balaton-átúszás alkalmával, július 6-án vág neki az úszók között a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5200 méteres távnak, hogy adományokat gyűjtsön a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata Egyesület (VMSZ) és brit testvérszervezete, a Királyi Nemzeti Vízimentő Intézet (RNLI) javára.
A nagykövet által indított kampány július 31-ig tart, az adományfelajánlás lehetőségeiről a www.vizimentok.hu honlapon lehet tájékozódni - közölte az egyesület csütörtökön az MTI-vel.
A Balaton-átúszással és adománygyűjtéssel Jonathan Knott a vízi életmentéssel foglalkozó szervezetek munkájának fontosságára kívánja felhívni a figyelmet, valamint a civil kapcsolatok erősítésének jegyében segíteni akarja a legjelentősebb magyar és brit vízimentő szervezetek közötti együttműködést.
A Balaton-átúszással gyűjtött adományokat egyenlő részben kapja majd a két kedvezményezett szervezet.
A támogatást a tengeri életmentésre szakosodott brit RNLI tengeren használatos életmentő felszerelések beszerzésére, a VMSZ pedig a Balatonon végzett vízimentési munkához szükséges eszközök beszerzésére, illetve szakmai továbbképzések, tanfolyamok finanszírozására fordítja.
A VMSZ Balatonon kívül Magyarország nyolc megyéjében van jelen, hatszáz fős tagsággal. Az egyesület magasan képzett önkéntes és hivatásos munkatársai a szervezet 1999. évi megalakulása óta több mint háromezer személyt mentettek ki a vízből, vagy láttak el a partokon.

ij

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható