Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2012. Július 05. 21:29, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Balaton-átúszás - Továbbra is szombati lebonyolítással számolnak a rendezők

Balaton-átúszás - Továbbra is szombati lebonyolítással számolnak a rendezők

A szervezőbizottság az eredeti terveknek megfelelően készül a szombati Balaton-átúszásra, a végső döntést azonban csak pénteken délelőtt 10 órakor hozza meg a lebonyolítást illetően.

A viadal honlapján olvasható közlemény szerint a szervezők a meteorológiai szakemberek véleményét figyelembe véve, egyetértésben a Balatoni Vízirendészet vezetésével továbbra is arra készülnek, hogy szombaton meg lehet tartani a világ egyik legnépszerűbb és legnagyobb szabású szabadidősport úszórendezvényét, de péntekig várni kell a végleges döntésre, mert a várható szélerősség mértékét még pontosítani kell a megbízhatóbb előrejelzések ismeretében.
Felhívják a figyelmet, hogy az átúszás nagy valószínűség szerint extrém melegben zajlik majd, ezért kérnek mindenkit, hogy csak az vállalja a kihívást, aki teljesen felkészült és egészséges. Magas vérnyomással küszködőknek, epilepsziában vagy tartós betegségben szenvedőknek nem javasolják a részvételt, ugyanakkor jelzik, hogy az erős UV-B sugárzás is gondot okozhat, célszerű ez ellen védekezni.
A Pek-Snack Balaton-átúszásra nevezni a verseny napján reggel 7 órától 13:30 óráig lehet majd a révfülöpi futballpályán. A rajt 8 órától 14 óráig folyamatosan tart. A résztvevőknek ezúttal is 5,2 km-t kell leküzdeniük Révfülöp és Balatonboglár között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Hszi Csin-ping: Kína és Magyarország mindig barátok voltak

Kína és Magyarország mindig barátok voltak, de történelmük során most a legjobb a kapcsolat a két ország között - jelentette ki Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke csütörtökön Budapesten.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Orbán Viktor: támogatjuk a kínai békekezdeményezést

Támogatásáról biztosította az ukrajnai konfliktus lezárását célzó kínai békekezdeményezést csütörtökön, a Hszi Csin-ping kínai államfővel közösen tett sajtónyilatkozatában Orbán Viktor miniszterelnök.

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.