Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2012. Január 31. 07:43, kedd | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Azt mondta neki: ez a kis tévé többet ér, mint te

Azt mondta neki: ez a kis tévé többet ér, mint te

Baltával támadt apjára egy férfi tavaly júliusban Szelevényen, az ügyben hétfőn kezdődött meg a büntetőper a Szolnoki Törvényszéken.

Az emberölés kísérlete miatt bíróság elé állított, 26 éves vádlott már korábban is bántalmazta a szüleit, emiatt börtönbüntetést kapott.

A vádirat szerint a többszörösen elítélt C. László – aki a bíróságon nem kívánt vallomást tenni – az említett büntetéséből szabadult feltételesen 2010 decemberének a végén. A szülők az erőszakos magatartása miatt nem akarták a házba visszafogadni, pár hét elteltével mégis megengedték, hogy fiuk beköltözzön. A fiatal férfi változatlanul alkoholizáló életmódot folytatott, a szüleivel ittasan többször veszekedett, s ezek során bántalmazta őket.

A vádlott tavaly július 21-én délután is részegen ment haza, s a ház szobájában az apjára támadt azzal, hogy miért dugják el előle a rendes ételt. A férfi többször megütötte az ágyon ülő apja arcát, majd térddel állon rúgta őt, és a mobiltelefonjával megütötte a fejét. A megtámadott ember megpróbált menekülni, ekkor azonban C. László „lefejelte”. Eközben a vádlott folyamatosan szidalmazta apját, majd „mindjárt megöllek!” kiáltással kirohant, és egy jól élezett baltával tért vissza; azzal kétszer nagy erővel a sértett feje irányába suhintott, de apjának az ütéseket kisebb sérülések árán sikerült kivédenie. A balta a földre esett, azt a vádlott anyja felkapta, kivitte a lakásból, majd segítségért szaladt. A vádlott ezután felkapta a dohányzóasztalt, azzal próbálta meg az apját két alkalommal megütni, de elvétette, a bútor mindkétszer a földhöz csapódott, és széttört. Ezután C. László távozott a helyszínről.

Az apa a bíróság előtt tett tanúvallomásában azt mondta, hogy az őt és feleségét ért korábbi bántalmazások miatt nem tettek feljelentést, a tavalyi esettel azonban „betelt a pohár”. Fiát úgy jellemezte, hogy az ittasan nagyon agresszív. Mint felidézte, amikor a fia a szobában lévő televíziót is hozzá akarta vágni, meggondolta magát, letette a készüléket, és azt mondta neki: „Ez a kis tévé többet ér, mint te”.

A tárgyalás március 7-én folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 22. 06:00, csütörtök | Kék hírek

Majdnem hárommillió forint értékben tankolt egy férfi a volt munkáltatója számlájára

Egy 49 éves férfi nyolc hónap leforgása alatt közel 4500 liter üzemanyagot tankolt volt munkáltatója kontójára 2,7 millió forint értékben, csalás miatt indítottak eljárást ellene

2024. Február 21. 13:33, szerda | Kék hírek

21 önkormányzati hivatal páncélszekrényét törték fel

Tolvajok 21 önkormányzati hivatal páncélszekrényét törték fel, illetve kísérelték meg feltörni, mellyel közel 8 millió forintos kárt okoztak.

2024. Február 20. 16:16, kedd | Kék hírek

Jogerősen elítélték azt a volt pedagógust, aki egy diákkal létesített szexuális kapcsolatot

Jogerősen tíz hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a volt pedagógust, aki szexuális kapcsolatot létesített az iskolájában tanuló kiskorú diákkal

2024. Február 20. 09:16, kedd | Kék hírek

Két nőre is rátámadt ez az ember

Egy héten belül két nőre támadt rá az a férfi Tatabányán, akit a rendőrök elfogtak és őrizetbe vettek.