Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Augusztus 16. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az óraketyegés gyorsíthatja a családalapítást?

Az óraketyegés gyorsíthatja a családalapítást?

Ismert, hogy a nők biológiai órája egyre inkább ketyeg közeledve ahhoz a kórhoz, amikor itt lenne az ideje gyereket vállalni. Egy érdekes tanulmány most rávilágított, hogy a valódi óra ketyegésének hangja felgyorsíthatja ezt az időt - legalábbis gondolatban - írja a Fox News.

A Human Nature című szakfolyóiratban megjelent tanulmány keretében nőket és férfiakat kérdeztek meg gyerekvállalási terveikről, beleértve hogy mikor szeretnének megházasodni és gyerekeket vállalni és mennyire hajlandóak kompromisszumot kötni társaik és egy kiegyensúlyozott párkapcsolat kedvéért. Azt találták, hogy a tényleges óra ketyegésének hangja befolyásolta a nők válaszát, valószínűleg azért mert az tudat alatt összekötik az idő műlásával.

Az óra ketyegésének hangja olyan irányba változtatta meg a nők házassággal és gyerekvállalással kapcsolatos elképzeléseit, hogy válaszukban jóval korábbra tették ezt a kort, amikor a megfelelő párválasztással és családalapítással kell foglalkozniuk.

Társadalmi-pénzügyi háttér tekintetében inkább az alacsonyabb jövedelműek és iskolai végzettséggel rendelkezők tették jóval korábbra a gyerekvállalás idejét, mint azok, akik jobb anyagi körülmények között nőttek fel és tanultabbak voltak.

Nem meglepő ugyanakkor, hogy a férfiakra, akik egyébként is szeretik kitolni a házasság és a gyerekvállalás idejét, nem volt ilyen hatással a ketyegő óra hangja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.