Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Szeptember 30. 14:03, szerda | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Az autósok az utolsó negyedévben havi matricákkal már jobban járnak

Az autósok az utolsó negyedévben havi matricákkal már jobban járnak

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) az idén is leállítja október elsejével az év hátralevő részére az országos éves matricák értékesítését a viszonteladók körében,

ugyanis a fizetős úton közlekedők havi matricákkal már jobban járnak az utolsó negyedévben - erre figyelmeztet a NÚSZ Zrt. az MTI-hez eljuttatott keddi közleményében.

A járművezetők 2020-ra eddig közel 490 ezer darab országos éves e-matricát vásároltak, ami több mint bruttó 21 milliárd forintos bevételt jelentett a magyar költségvetésnek - ismerteti a szolgáltató.

A közleményben kifejtik, hogy mivel az országos éves e-matricák mindig a tárgyévet követő év január végéig érvényesek, ezt a típust - díjkategóriától függően - nyárig éri meg megvásárolni. Országos, 2020-ra érvényes e-matrica vásárlására október 1-től már csak a társaság ügyfélszolgálati irodáiban, illetve online értékesítési felületén, az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalon lesz lehetőség - tájékoztattak.

A 2021-re érvényes éves matricák előértékesítését a NÚSZ szokás szerint december elsején indítja.

Címkék: útdíj, autós, matrica

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni