Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Szeptember 24. 08:35, kedd | Helyi
Forrás: heviz.hu

Autómentes Nap - Hévíz új közlekedési koncepciója is bemutatkozott

Autómentes Nap - Hévíz új közlekedési koncepciója is bemutatkozott

Az Európai Mobilitás Hét és Autómentes nap programjaihoz csatlakozva szervezett szeptember 22-én, az Autómentes Napon Hévíz egész napos színes, sokrétű programot mindazoknak, akiknek fontos egészségük és környezetük védelme.

Fotó: heviz.hu

Ennek a hétnek ugyanis épp ez a célja: ráirányítani a figyelmet a környezettudatosabb közlekedésre, egyúttal az egészségünk érdekében a jótékony mozgásra.

Motiváló programokban Hévízen nem volt hiány, számos mozgásos rendezvény szerepelt a kínálatban. A rendezvény szervezője, koordinátora, Egervári-Cziotka Vanda, az önkormányzat közoktatási referense elmondta: az e napra szervezett kerékpáros túrára és a nordik walkingra már fél 2-től gyülekeztek az érdeklődők a Deák téren. A bicikliseket Takács András biciklis rendőr vezette fel, de a csapatot erősítette a Teker Egyesület és a nagykanizsai biciklis egyesület is, így közel 50 fő vágott neki a menetnek. Először a kerékpáros túra indult útjára, majd 5 perces bemelegítő után Gönye Erika vezetésévek a nordick walkingosok is elindultak. Míg a kerekpározás inkább a fiatalokat vonzotta, a gyaloglás iránt az idősebb korosztály érdeklődött. 15 órára a túrázók visszaérkeztek a Deák térre, ahol ingyenes programok fogadták a látogatókat.

- Olyan alternatív járműveket lehetett kipróbálni, amelyekkel a közönség még alig-alig találkozott – ilyen volt az folding bike, az e-trikke vagy a yikebike. De régi idők nagyon kedvenceivel is lehetett találkozni, mint például a tandem biciklivel vagy a velocipéddel. De a legkisebbekre is gondoltunk: a legapróbbaktól a nagyobbacska gyerekekig mindenki találhatott kellemes elfoglaltságot. Őket babasziget, bobocar, kalandhajó és gokart várta. Lévai Barbara edző kangoo órájára is cipőt ránthatott, aki ki szerette volna próbálni ezt az érdekes, ám annál nehezebb sportot. A Dottós kirándulásra is ingyenes lehetőség nyílt a rendezvény ideje alatt, ami igen nagy népszerűségnek örvendett – sorolta Egervári-Cziotka Vanda.

Hozzátette: már hagyományosnak mondható, hogy rendőrségi és kukás autó bemutatásra is sor kerül az Autómentes Napon. Az idei évben a Zalaispa Zrt. kukásautója mutatta meg, hogyan működik ez a „varázslatos” szerkezet. A rendőrségi ügyességi verseny és a rajzverseny is népszerű volt. A legügyesebb résztvevők között ajándékok kisorsolására került sor fél 6-tól.

A programot végül 18 órai kezdettel Király Viktor koncertje zárta, aki az előadás után szívesen beszélgetett és osztott autógrammot a rajongóinak. Az idei év érdekessége volt, bemutatásra került egy fotókiállítás keretében Hévíz új közlekedési koncepciója. A látogatók fotókon tekinthették meg a jelenlegi helyszínt és azt, hogy a munkálatok után várhatóan milyen új buszpályaudvar fogadja az utazóközönséget.

ij

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben