Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Április 10. 20:52, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Autó is kiégett egy erdőtűzben Balatongyörökön

Autó is kiégett egy erdőtűzben Balatongyörökön

Mintegy három és fél hektáron égett az erdő és aljnövényzete Balatongyöröknél, az oltás közben egy kiégett személygépkocsit is találtak a tűzoltók

- közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense kedden az MTI-vel.

Szabó István elmondta: kora délután kapott lángra a balatongyöröki Felső-hegyen a fenyves erdő és aljnövényzete, az ott lévő bozótos és az avar. A kiemelt, hármas fokozatú riasztással a helyszínre vonuló tűzoltók az oltás közben találtak rá egy teljesen kiégett személyautóra, de a kocsiban nem volt senki.
Keszthelyről, Marcaliból és Badacsonytomajból összesen hét fecskendős jármű vonult a helyszínre, az oltást a balatongyöröki önkéntes tűzoltók is segítették. A mintegy három és fél hektáron pusztító erdőtüzet sikerült megfékezni.
A sajtóreferens hozzátette: tűzvizsgálat indult, hogy kiderítsék, mitől gyulladt ki a balatongyöröki erdő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás