Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Augusztus 07. 07:29, szombat | Helyi
Forrás: Indexbalaton.hu

Árvízkárosult szikszói gyermekek Hévízen

Árvízkárosult szikszói gyermekek Hévízen

Példaértékű az az összefogás, amellyel a város lakossága, s karitatív szervezetei fogadták azokat a 6-18 év közötti gyerekeket, akik az árvíz sújtotta Szikszó városából érkeztek Hévízre. Itt tartózkodásuk minden egyes napjára bő

- A tv-ben láttuk, hogy mi történt Szikszón, s nagyon megérintett bennünket az ott élők tragédiája. Már akkor azon gondolkoztunk, hogyan tudnánk segíteni, s gondoltuk, talán a város önkormányzata támogatja majd, hogy egy gyerekcsoport itt nyaralhasson - elevenítette fel az előzményeket Torsa Gáborné szervező, majd hozzátette: - Így is lett, az önkormányzat a szállásukat és az étkezést biztosította, de pénzt is kaptunk az esetlegesen felmerülő költségek fedezésére. Emellett szállodák, kisebb-nagyobb cégek, magánszemélyek segítettek, volt például olyan néni, aki egy tálca süteményt hozott a gyerekeknek.

- Óriási volt a csapás, ami a városunkat érte, vannak olyanok, akik mindent elvesztettek, amiért egy életen át dolgoztak - mondta a szikszói csoport vezetője, Kereki Józsefné: - A gyerekeket a felnőttekhez hasonlóan nagyon megviselte, ami történt, nehéz nekik feldolgozni, ezért jó, hogy eljöhettek ide. Annyiféle programot szerveztek nekik, hogy nincs idejük arra gondolni, ami otthon van, nekünk pedig jó látni, hogy ismét mosolyognak, boldogan játszanak.
A programok során megismerkedhettek a gyerekek és kísérőik a város nevezetességeivel, látogatást tettek a helyi múzeumban, a tájházban. Fürödtek a Hévízi-tóban, elvitték őket a gyenesi strandra, de a zalaköveskúti állatsimogatót, a sümegi várat is meglátogatták. Több szálloda és étterem pedig vendégül látta őket.

- Örülök, hogy valamit tehetünk ezekért a gyerekekért, annyi baj után történjen velük végre jó is. Hévíz városa eddig is segített minden rászorulónak, küldtünk segélyt Edelény városának, Felsőzsolcának, s ez a jövőben sem lesz másként - mondta Vértes Árpád, Hévíz polgármestere: - Példaértékű egyébként a lakosság összefogása, ahol így együtt tudnak dolgozni az emberek, ott kell, hogy legyen fejlődés - fűzte hozzá a polgármester.


Az akciót a Hévízen még csak szárnyait bontogató Zonta Klub tagjai is aktívan segítették.
- Tizenegy-tizenkét Zonta-hölgy segíti a nyaralás lebonyolítását, s reméljük, hogy hamarosan még többen csatlakoznak is hozzánk. Olyan embereket és cégeket sikerült megszólítanunk a felhívásunkkal, akik különleges helyekre is bejuttathatják a gyerekeket, amit amúgy nem láthatnának. Nagyon sok pozitívumot tapasztaltunk az elmúlt napokban, hiszen sokan jöttek be az általános iskolába, ami mintegy bázisaként működik a tábornak és hoztak adományokat vagy pénzt küldtek a bajba jutottaknak - összegezte a tapasztalatokat Kajtárné Varga Ida, a Hévízi Zonta Klub megbízott elnöke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére