Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Június 12. 11:24, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Árvíz - Jelentős erőket csoportosítottak át a baranyai védekezéshez

Árvíz - Jelentős erőket csoportosítottak át a baranyai védekezéshez

A belügyminiszter jelentős védelmi erőket csoportosított át Baranyába a dunai árvíz miatt - közölte a megyei védelmi bizottság elnöke az MTI-vel szerdán.

Hargitai János közleményében azt írta: polgárőrök, tűzoltók, katasztrófavédelmi szakemberek, rendőrök és önkéntes mentők érkeznek Baranyába. Hozzátette: ő maga pedig elrendelte, hogy a Mecsek Mentőcsoport területi polgári védelmi szervezetének hét tagja is vegyen részt a védekezésben Dunaszekcsőn.
A védelmi bizottság elnöke emlékeztetett arra, hogy a kormány hétfőn az áradással összefüggésben veszélyhelyzetet hirdetett ki a mohácsi járás területére is. Ennek következtében rendkívüli árvízvédelmi készültség lépett életbe a Duna Baranya megyei szakaszának mindkét partján, így a mohácsi árvízvédelmi szakaszon, valamint a baja-margitta-szigeti árvízvédelmi területen is. A kölked-bédai belvízvédelmi szakaszon elsőfokú a belvízvédelmi készültség.
Hargitai János rámutatott, hogy a Duna vízszintje folyamatosan emelkedik, a folyó csütörtökön Dunaszekcsőnél várhatóan 980, Mohácsnál 965 centiméteres magasságon tetőzik. A rekordmagasság 992, illetve 984 centiméter, melyet 1965-ben mértek.

Címkék: árvíz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk