Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Április 15. 08:51, hétfő | Helyi
Forrás: heviz.hu

Arab újságírók is viszik Hévíz hírét

Arab újságírók is viszik Hévíz hírét

Arab újságírók viszik Hévíz hírét a közeljövőben,

miután a szakmai csoport tagjai személyes élmények alapján tapasztalhatták meg Hévíz vendégszeretetét és ismerhették meg világhírű sajátosságait.

Mint ismeretes, az elmúlt év októberében tett látogatást Hévízen Orbán Viktor miniszterelnök ajánlására Szaúd-Arábia tanácskozó gyűlése, a Madzslisz as-sura elnöke. Az akkor találkozón elhangzott: a két ország közötti kapcsolatépítés fontos része a közös kapcsolódási pontok erősítése, ezek között kiemelt helyen szerepel a turizmus.

A találkozó pozitív következménye az a study tour, melynek keretében a közelmúltban a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében és a Szaúd-Arábia Médiatanács elnökének akvirálásában egy 11 fős média csoport érkezett hazánkba, s tett látogatást Hévízen is.

Városunkban Papp Gábor polgármester és Kepli József János alpolgármester fogadta a delegáció tagjait: a résztvevők a legjelentősebb napilapok és a legnézettebb TV csatornák képviseletében érkeztek, mint például az Al Jazeera Newspaper,a Riyadh Newspaper és a Saudi TV Channel 1. A csoport április 12-én érkezett Hévízre, szálláshelyükül a nemrégiben átadott Hunguest Hotel Mirage szolgált.

A vendégek látogatást tettek a gyógy-tónál és a fürdőben, találkoztak a város vezetőivel és a városmarketing képviselőivel, s ellátogattak Sümegre is.

Itt tartózkodásuk során számos felvétel készült, melyet természetesen hazai csatornáikon és újságjaikban be is mutatnak.

ij

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára