Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Január 28. 16:13, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Al Di Meola ad koncertet márciusban a pécsi Kodály Központban

Al Di Meola ad koncertet márciusban a pécsi Kodály Központban

A Grammy-díjas gitáros, Al Di Meola ad koncertet március 15-én a pécsi Kodály Központban, ahol tavaly megjelent, Opus című albumát mutatja majd be a közönségnek.

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a 64 éves zenész 2015-ös, telt házas pécsi koncertje után Kemuel Roig (zongora) és Fausto Beccalossi (harmonika) táraságában tér vissza a koncertközpont színpadára az Opus & More 2019 című előadásán.

Al Di Meola ez elmúlt évtizedekben szinte az összes létező fontos díjat begyűjtötte, amit egy gitáros kaphat. Dalaiban sikeresen ötvözi a jazz, a világzene, a funk és a soul elemeit. Olyan neves előadókkal dolgozott már együtt, mint Stevie Wonder, Chick Corea, Paco De Lucia, Luciano Pavarotti, Phil Collins és Santana - ismertette a ZSÖK.

Mint felidézték, Al Di Meola legújabb stúdióalbuma, az Opus 2018. február 23-án jelent meg.

Al Di Meolát Magyarországhoz és a magyar zenészekhez szoros munkakapcsolat fűzi. Pécsett 1995 és 2015 között hat alkalommal lépett fel, és kápráztatta el szenvedélyes örömzenéjével a közönséget - idézte a kommüniké Páva Zsoltot (Fidesz-KDNP), a baranyai megyeszékhely polgármesterét, akinek vélekedése szerint a világ egyik legismertebb gitárosa zenéjében ötvözi a múltat a jelennel, egyesíti a technikát a mély érzésekkel és érzelmekkel.

Címkék: Al Di Meola, koncert, pécs

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.