Városlista
2023. december 11, hétfő - Árpád

Hírek

2010. Május 15. 16:28, szombat | Helyi
Forrás: www.balaton.vom.hu

A legkisebbek is vágtázhatnak

A legkisebbek is vágtázhatnak

A gyermekeknek is rendeznek versenyt a Nemzeti Vágta gyenesdiási előfutamán május 22-én és 23-án. A Festetics Futamra elsősorban a vidéki lovardák képviselőit hívták meg, de a többi előfutamhoz hasonlóan települések is jelentkezhetnek.

- Hagyományokra alapozzuk a rendezvényt, hogy ugyanolyan társadalmi esemény legyen, mint annak idején az 1800-as évek végén a Festetics család által támogatott lóversenyek voltak - mondta el a VOM - Balatonnak Varga Zoltán főszervező. Hozzátette, a versenyre eddig több mint 20 lovas jelentkezett, de a továbbiakban is várják a nevezéseket.

A szervezők igyekeztek minél szélesebb réteget megnyerni, ezért a résztvevők a központi futamon kívül több kategóriában is megmérettethetik magukat. Varga Zoltán azt mondja, az utánpótlás generációt nagyon meg kell becsülni, így a gyermekek versenyén is komoly jutalmak járnak majd a legügyesebbeknek. Különlegesség, hogy a Pünkösdi Király Futamra az angol telivérek kivételével bárki, bármilyen fajtával benevezhet, sőt akár a manapság divatos western nyereggel is lovagolhat. A Vágta gyenesdiási előfutamán a leggyorsabb magyar fajtájú lovat megülő versenyzőt pedig különdíjjal, 100 ezer forinttal jutalmazzák.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 11. 15:30, hétfő | Életmód

Armin van Buuren és Kamrad is fellép jövőre a Szegedi Ifjúsági Napokon

A holland Armin van Buuren és a lengyel-német Tim Kamrad is fellép jövőre a Szegedi Ifjúsági Napokon (SZIN), a nyárzáró fesztivált augusztus 28. és 31. között rendezik a Szegedi Partfürdő területén - tájékoztatták a szervezők hétfő

2023. December 11. 15:25, hétfő | Külföld

Az orosz hírszerzés szerint a Nyugat fontolóra vette az ukrán elnök elmozdítását

Vezető nyugati hatalmak magas rangú tisztségviselői arról tárgyalnak, hogy \"leváltanák\" posztjáról Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt - állította hétfői jelentésében az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) sajtószolgálata.