Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2010. Május 15. 16:28, szombat | Helyi
Forrás: www.balaton.vom.hu

A legkisebbek is vágtázhatnak

A legkisebbek is vágtázhatnak

A gyermekeknek is rendeznek versenyt a Nemzeti Vágta gyenesdiási előfutamán május 22-én és 23-án. A Festetics Futamra elsősorban a vidéki lovardák képviselőit hívták meg, de a többi előfutamhoz hasonlóan települések is jelentkezhetnek.

- Hagyományokra alapozzuk a rendezvényt, hogy ugyanolyan társadalmi esemény legyen, mint annak idején az 1800-as évek végén a Festetics család által támogatott lóversenyek voltak - mondta el a VOM - Balatonnak Varga Zoltán főszervező. Hozzátette, a versenyre eddig több mint 20 lovas jelentkezett, de a továbbiakban is várják a nevezéseket.

A szervezők igyekeztek minél szélesebb réteget megnyerni, ezért a résztvevők a központi futamon kívül több kategóriában is megmérettethetik magukat. Varga Zoltán azt mondja, az utánpótlás generációt nagyon meg kell becsülni, így a gyermekek versenyén is komoly jutalmak járnak majd a legügyesebbeknek. Különlegesség, hogy a Pünkösdi Király Futamra az angol telivérek kivételével bárki, bármilyen fajtával benevezhet, sőt akár a manapság divatos western nyereggel is lovagolhat. A Vágta gyenesdiási előfutamán a leggyorsabb magyar fajtájú lovat megülő versenyzőt pedig különdíjjal, 100 ezer forinttal jutalmazzák.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.