Városlista
2023. június 4, vasárnap - Bulcsú

Hírek

2010. Május 15. 16:28, szombat | Helyi
Forrás: www.balaton.vom.hu

A legkisebbek is vágtázhatnak

A legkisebbek is vágtázhatnak

A gyermekeknek is rendeznek versenyt a Nemzeti Vágta gyenesdiási előfutamán május 22-én és 23-án. A Festetics Futamra elsősorban a vidéki lovardák képviselőit hívták meg, de a többi előfutamhoz hasonlóan települések is jelentkezhetnek.

- Hagyományokra alapozzuk a rendezvényt, hogy ugyanolyan társadalmi esemény legyen, mint annak idején az 1800-as évek végén a Festetics család által támogatott lóversenyek voltak - mondta el a VOM - Balatonnak Varga Zoltán főszervező. Hozzátette, a versenyre eddig több mint 20 lovas jelentkezett, de a továbbiakban is várják a nevezéseket.

A szervezők igyekeztek minél szélesebb réteget megnyerni, ezért a résztvevők a központi futamon kívül több kategóriában is megmérettethetik magukat. Varga Zoltán azt mondja, az utánpótlás generációt nagyon meg kell becsülni, így a gyermekek versenyén is komoly jutalmak járnak majd a legügyesebbeknek. Különlegesség, hogy a Pünkösdi Király Futamra az angol telivérek kivételével bárki, bármilyen fajtával benevezhet, sőt akár a manapság divatos western nyereggel is lovagolhat. A Vágta gyenesdiási előfutamán a leggyorsabb magyar fajtájú lovat megülő versenyzőt pedig különdíjjal, 100 ezer forinttal jutalmazzák.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 12. 09:12, péntek | Helyi

83-as út - Az új nyomvonalra terelik át a forgalmat Tétszentkút és Gyarmat között

Az új nyomvonalra terelik át a 83-as főút forgalmát Tétszentkút és Gyarmat között péntek délelőtt - írja a minisztérium.

2023. Június 04. 15:43, vasárnap | Belföld

Csapadékosabbá válik az időjárás a jövő hét elején

2023. Június 04. 08:29, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 22. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2023. Június 04. 08:26, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Huszonegy év után ismét döntős a Ferencváros

A Ferencváros 2002 után ismét bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligája fináléjába, miután 30-29-re legyőzte a dán Esbjerget a budapesti négyes döntő szombati elődöntőjében.