Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. December 13. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

A zsúfoltság elkerülése miatt függesztették fel az idősek vásárlási idősávját

A zsúfoltság elkerülése miatt függesztették fel az idősek vásárlási idősávját

A zsúfoltság elkerülését és a megfelelő távolságtartást segíti az idősek vásárlási idősávjának felfüggesztése - mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NKK) járványügyi főosztályvezetője szombaton a közmédiának.

Galgóczi Ágnes közölte, a szombattól érvényes intézkedés azt jelenti, hogy a gyógyszertárakban, élelmiszerboltokban és drogériákban a nyitva tartási idő alatt bármikor bárki vásárolhat.

Felhívta a figyelmet azonban arra, hogy a járványügyi szabályokat továbbra is be kell tartani.

Az idősáv felfüggesztésével együtt arra kérte az időseket, hogy lehetőség szerint akkor menjenek boltba, amikor kisebb a zsúfoltság, vagy vásárlásaikhoz kérjenek segítséget családjuktól.

A szakember emlékeztetett, hogy péntektől a posta megkezdte a nyugdíjasok számára annak az adatlapnak a kiszállítását, amellyel jelezhetik a koronavírus elleni védőoltásra vonatkozó igényüket. Ezen kívül az interneten bárki regisztrálhat a vakcinainfo.gov.hu oldalon - tette hozzá Galgóczi Ágnes.

Magyarország felkészült az oltóanyagok szállítására, fogadására, és kijelölték az oltópontokat. Az oltási terv elkészült, először azok kapják meg a vakcinát, akik a járványügyi védekezésben részt vesznek - jegyezte meg.

Galgóczi Ágnes hozzátette: Magyarország folyamatosan figyelemmel kíséri a vakcinafejlesztéseket, -kutatásokat.

Több olyan vakcina is van, amelynek dokumentációját az Európai Gyógyszerügynökséghez (EMA) benyújtották törzskönyvezésre - tette hozzá.

Hozzátette: tudomása szerint a Pfizer/BioNTech gyógyszercég által kifejlesztett vakcina áll legközelebb az európai engedélyeztetéshez, már beadták az EMA-hoz a szükséges dokumentációt, így várhatóan december végén az oltóanyag megkaphatja a törzskönyvet.

Címkék: idős, idősáv, vásárlás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során