Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Szeptember 02. 14:41, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

A zsírsejtek jelentik a megoldást a kopaszságra

A zsírsejtek jelentik a megoldást a kopaszságra

Amerikai kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a bőrben található zsírsejtek tartalmazzák azokat a vegyi anyagokat, amelyek a haj növekedéséhez szükségesek. A tanulmányról a Cell című folyóiratban számoltak be.

A Yale Egyetem kutatói egereken végezték el azokat a kísérleteket, amelyek során felfedezték, hogy amennyiben egy bizonyos típusú zsírsejtet fecskendeznek be a rágcsálók szervezetébe, úgy azok képesek stimulálni a szőr növekedését azoknál az állatoknál, amelyeknek túl lassan vagy egyáltalán nem nőtt a bundájuk.

A szóban forgó sejtek azok a zsírsejtek, amelyek a szőrtüszőt körülvevő bőrben találhatóak. A tudósok reményei szerint a jövőben ezeket arra is felhasználhatják majd, hogy a kopasz férfiaknál visszafordítsák a hajhullás folyamatát, és ismét hajat növesszenek nekik.

A tanulmány során arra is fény derült, hogy nemcsak a haj növekedésében, hanem egyéb folyamatokban is fontos szerepet játszhatnak a zsírsejtek. Egyes elméletek szerint részt vehetnek a tumorok kialakulásában és a sebgyógyulási folyamatokban is.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: tanulmány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -