Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2012. Október 30. 21:21, kedd | Helyi
Forrás: police.hu

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felkészült a Halottak Napjára

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felkészült a Halottak Napjára

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai

– számítva a temetőbe kilátogató állampolgárok segítő együttműködésére – szeretné a szeretteinkre való megemlékezéseket biztonságosabbá tenni.

Ennek érdekében szeretnénk Önöknek jó tanácsokat adni, valamint ezúton tájékoztatjuk Önöket a megemlékezés miatt életbelépő forgalmi rend változásokról. Tisztelettel kérünk minden, sírkertbe kilátogató személyt, hogy mielőtt elindulna,gondosan tájékozódjon a tervezett útvonallal, várható időjárási viszonyokkal kapcsolatban.

Javasoljuk, hogyaz utazás előtt ellenőrizzék gépkocsijuk műszaki állapotát, s amennyiben még nem tették, szereltessék fel a téli gumiabroncsokat.Bár ezeknek a gumiabroncsoknak a használata nem kötelező, ugyanakkor +7 Cº alatt a biztonságos közlekedés érdekében feltétlenül ajánlott. Kérjük, hogy minden esetben az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek, a haladási sebesség megválasztásánál a forgalom jellegét, és sűrűségét is vegyék figyelembe.

Arra kérünk mindenkit, hogy a megemlékezés méltóságának megőrzése érdekében a szükséges körültekintéssel, kellő nyugalommal és toleranciával vegyenek részt a közúti forgalomban és tartsák be a közúti előírásokat.

A négynapos ünnep alatt a temetőkben és a sírkertek környékén nemcsak rendőrök, hanem polgárőrök és kortárssegítők is azon dolgoznak, hogy az állampolgárok biztonságban, méltóképpen emlékezhessenek halottaikra.

Végül néhány jó tanács, hogyan ne váljunk áldozattá:

- Ne tegyük ki a közösségi oldalakra, hogy elhagyjuk lakásunkat, nem vagyunk otthon!

- Minden esetben zárjuk be az ajtókat, ablakokat, még akkor is, ha csak rövid időre távozunk el otthonról!

- Feleslegesen, szembetűnő helyen viselt nagy értékű ékszereket és egyéb tárgyakat ne vigyen magával a temetőbe.Fordítson kiemelt figyelmet értékeire,netegyen egy helyre pénztárcát, hitelkártyát, iratokat, mobiltelefont.

- Vigyázzunk a pénztárcánkra, iratainkra, lehetőleg tartsuk azokat a ruházatunk, vagy a táskánk belső zsebében.

- Figyeljünk a trükkös lopásokra, abban az esetben, ha bármilyen okból kiszállunk az autónkból, mindig gondosan zárjuk be! Az elkövetők gyakori módszere, hogy azt jelzik, hogy lapos a gumi, vagy nyitva van a csomagtartó, és így érik el, hogy a gépkocsivezető kiszálljon az autóból, hogy meggyőződjön a hibáról, eközben az elkövető társa kifosztja a gépkocsit.

- Jó megvilágított helyen parkoljunk!

- A kerékpárunkat is gondosan zárjuk le!

- Kézitáskát, csomagot ne hagyjunk az utastérben!

- Ha mégis bűncselekmény áldozatává válik, azonnal értesítse a rendőrséget személyesen, vagy a 107-es segélyhívó számon!

Végezetül kérünk mindenkit, hogy figyeljünk egymásra, hogy az ünnep méltóságának megőrzése érdekében a szükséges körültekintéssel, kellő nyugalommal és toleranciával vegyünk részt a közúti forgalomban és tartsuk be a közúti előírásokat!

Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

IJ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.