Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Május 31. 07:19, csütörtök | Sport
Forrás: mno / MTI

A tulajdonos törölte Overdose nevezését

A tulajdonos törölte Overdose nevezését

Overdose nem indul a Royal Ascoton, bár állapota folyamatosan javul.

A Pannoniaoverdose.hu szerdai beszámolójában az áll, hogy a magyar ló komoly munkát még mindig nem végez, de folyamatosan nyereg alatt van, ügyelnek a kondíciójára, mindennap mozgatják. A szakemberek szerint Overdose a patája jelenlegi állapotában gyors vágtát még nem futhat, ezért Mikóczy Zoltán társtulajdonos törölte a június 19. és 23. közötti fesztivál utolsó napján esedékes, 1200 méteres, Group I-es Diamond Jubilee Stakes-re leadott nevezését.

„Overdose bírná a terhelést, és lehet, hogy a patája is, csak ez utóbbira nincs százszázalékos bizonyosság, és ha most nem adunk neki még egy kevés időt, akkor egy rossz mozdulat hónapokkal is visszavetheti” – mondta Mikóczy.

A 2010 augusztusáig veretlen, sorozatban 14 futamot megnyerő ló 12 győzelem után savós patairha-gyulladást kapott 2009-ben, emiatt veszélybe került karrierje. 2010-ben vissza tudott térni, de két megnyert futam után az év augusztusában csak hetedik lett a baden-badeni Goldene Peitschén. Tavaly viszont ismét győzött, mégpedig Hoppegartenben, majd a Haydock Parkban és a Royal Ascoton is újfent bizonyította egyedülálló tehetségét, utóbbi helyszínen kiváló futással, alig több, mint egy lóhosszal a győztestől lemaradva negyedik helyen ért célba. Overdose tavaly november 13-án, Rómában Group III-as versenyen futott legutóbb, s akkor győzött.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.