Városlista
2020. február 26, szerda - Edina

Hírek

2012. Október 04. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A tinédzserek nem szeretik a kockázatot

A tinédzserek nem szeretik a kockázatot

Bár sokszor lehet azt hallani, hogy a tinédzserek szeretik a veszélyeket, úgy mint a gyors vezetést, egy új kutatás eredménye szerint a fiatalokat valójában nem vonzza a veszély, különösen akkor nem, hogyha a kockázat mértéke bizonytalan - számol be a Health Day.

'Azt találtuk, hogy a tinédzserek nem azért vesznek részt veszélyes helyzetekben, mert veleszületett tulajdonságuk, hogy vonzzák a veszélyt, hanem mert nem ismerik eléggé az esélyeiket, az adott helyzet rizikóját'- mondta Agnieszka Tymula a New York Egyetem posztdoktori kutatója, a tanulmány társszerzője.

Amikor a kockázatok ismertek, akkor a tinédzserek elzárkóznak a helyzet elől. Összehasonlítva a felnőttekkel egy kutatás keretében azt találták, hogy a tinédzserek kevésbé voltak hajlandóak kockázatot vállalni pénznyerés reményében, mint szüleik.

A kutatók szerint azért az iskolákban több oktatást kellene tartani az olyan dolgok veszélyeiről, mint a dohányzás, az alkoholfogyasztás vagy a gyors vezetés. Illetve olyan szimulációs programokat kialakítani, amelyekkel megtapasztalhatják a kockázat mértékét. Szerintük ez hatékonyabb lenne, mint az egyszerű tiltás.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 23. 08:10, vasárnap | Életmód

Mintegy harmadával nőtt a világban a rákos megbetegedésben elhunytak száma huszonöt év alatt

Körülbelül a harmadával, hatmillióról kilencmillióra nőtt 1990-től 2015-ig a rákos megbetegedésekben elhunytak száma a világon - mondta Pajkos Gábor, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság elnöke.

2020. Február 21. 14:10, péntek | Életmód

A gyerekek egyharmada nem reggelizik

A kutatások szerint a gyerekek egyharmada úgy megy iskolába, hogy nem reggelizik - mondta Antal Emese dietetikus péntek reggel az M1 csatornán.

2020. Február 21. 08:59, péntek | Életmód

A gyorsételek károsíthatják az agy étvágyszabályozó funkcióját

Az egészségtelen, túlságosan feldolgozott, túl sós, cukros, zsíros ételek fogyasztásáról, vagyis az úgynevezett nyugati étrendről egy kutatás megállapította,

2020. Február 21. 07:09, péntek | Életmód

Nem a szülők génjein múlik, hogy milyen nemű gyerekek születnek egy új kutatás szerint

Egy ausztrál kutatás megcáfolta azokat az évszázados elméleteket, melyek szerint a szülői géneken múlik, vagyis örökölhető, hogy egy-egy családban fiúk vagy lányok születnek-e.