Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2012. Szeptember 19. 21:26, szerda | Helyi
Forrás: Zalai Hírlap

A tavat is védik a vízelvezetéssel

A tavat is védik a vízelvezetéssel

Hévíz – Elkezdődtek, s várhatóan október végére befejeződnek az északnyugati városrész csapadékvíz-elvezetésének munkálatai.

A nyertes önkormányzati pályázat segítségével régóta húzódó probléma oldódik meg a városrész utcáiban. A szóban forgó területen nagyobb esők alkalmával jelentős gondot okozott a víz elvezetése, a beruházás megvalósulásával ezek megoldódnak. A biztonságos csapadékvíz-elvezetés mellett a beruházás a Hévízi-tó védelmét is nagyban szolgálja, hiszen a projekt által érintett területek a tó vízgyűjtő területén, védelmi övezetében találhatóak. A biztonságos csapadék-elvezetés megoldása nélkül a terület a szakemberek szerint veszélyforrást jelentene a tóra vonatkozóan.

A kivitelező Hettyei-Ép Kft. munkatársai a Büki utcában, valamint a Kisfaludy utcában dolgoznak, a munkák a továbbiakban az Akác és a Dózsa utcát is érintik. A Kisfaludy utcában a közlekedők forgalomkorlátozásra is számíthatnak, ott jelzőlámpák irányítják a forgalmat. A többi érintett utcában az építkezés nem hátráltatja az autós közlekedést. A beruházás során összesen 1216 méternyi burkolt és zárt csapadékvíz-csatorna épül meg, a kivitelező a pályázatban foglaltak szerint október végére adja át a kész területet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt