Városlista
2024. június 15, szombat - Jolán

Hírek

2013. Február 09. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A sült ételek növelik a stroke kockázatát

A sült ételek növelik a stroke kockázatát

Azoknál, akik rendszeres sült ételeket esznek és cukros üdítőitalokat fogyasztanak, megnő a stroke kialakulásának kockázata - számol be a Fox News. Ez az első átfogó tanulmány, amely az étkezési szokások és a szélütés kialakulása közötti kapcsolatot vizsgálta.

A sült ételek, mint a hasábburgonya, a hamburger, a feldolgozott húsok, a hamburger, valamint a cukros üdítőitalok megnövelik a szélütés kialakulásának kockázatát is. Az eredmények azt mutatták, hogy azok, akik hetente legalább hatszor fogyasztják az említett ételeket, azoknak 41 százalékkal nagyobb az esélyük a stroke kialakulására összehasonlítva azokkal, akik legfeljebb havonta egyszer esznek ilyen jellegű ételeket.

Ezzel szemben azoknak, akik zöldségben-és gyümölcsben, halakban és teljes kiőrlésű gabonákban gazdag étrendet folytatnak, 29 százalékkal kisebb a kockázatuk a stroke kialakulására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 15. 11:01, szombat | Életmód

Európai vadmacskák születtek a Szegedi Vadasparkban

Három európai vadmacska (Felis silvestris silvestris) született a Szegedi Vadasparkban, a kölyköket már a látogatók is megfigyelhetik - közölte az állatkert szombaton közösségi oldalán.

2024. Június 14. 07:25, péntek | Életmód

Szabad szemmel is látható lesz vasárnap a Hold és a Spica csillag együttállása

Vasárnap este a Hold szoros együttállásba kerül a kékes színű Spica csillaggal, a jelenséget pedig szabad szemmel is meg lehet majd figyelni a koraesti égen - közölte a Svábhegyi Csillagvizsgáló az MTI-vel.

2024. Június 13. 06:00, csütörtök | Életmód

Magyarországon akár közvetlenül a bankszámlára is utalható az italcsomagolás visszaváltási díja

A MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. által bevezetett REpont rendszer országosan biztosítja, hogy az italcsomagolások visszaváltási díját egyenesen a bankszámlára is lehet utalni - közölte a MOHU az MTI-vel.

2024. Június 12. 12:37, szerda | Életmód

Múzeumok éjszakája - 450 intézmény mintegy 2500 programmal várja az érdeklődőket

Országszerte 450 intézmény mintegy 2500 programmal várja az érdeklődőket június 22-én a Múzeumok éjszakáján.