Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Március 20. 13:03, kedd | Helyi
Forrás: police.hu

A napokban történt - Zalai rendőrségi hírek

A napokban történt - Zalai rendőrségi hírek

Az elmúlt napokban az alábbi esetek alkalmával intézkedtek a rend őrei

Február végén tett feljelentést egy nagykapornaki ingatlannal rendelkező férfi, miszerint ismeretlen elkövető a melléképületéből közel félmillió forint értékben kisgépeket tulajdonított el. Hétfőn délután a rendőrök előállítottak egy helybeli férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a lopás elkövetésével. Az őrizetbe vett férfi a kihallgatása során több vagyon elleni bűncselekmény elkövetését is beismerte.


Ittas állapotban ordibáló férfi miatt kérték a Rendőrség segítségét egy zalaegerszegi társasház lakói hétfőn éjszaka. Többszöri felszólítás ellenére is folytatta a hangoskodást az erősen ittas középkorú férfi, akit a járőrök előállítottak, majd állapota miatt a Mentőszolgálaton keresztül gondoskodtak a Zala Megyei Kórházba szállításáról.


A Nagykanizsai Városi Bíróság által körözött férfit fogtak el a rendőrök hétfőn reggel Nagykanizsán. A Bíróság elé állított férfi előzetes letartóztatásba került, ezért átszállították a Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe.

Ideiglenes, „P”-jelű rendszámot szerelt munkáltatója tehergépkocsijára egy hernádi férfi, akit Lentiben vontak ellenőrzés alá a rendőrök. Hamarosan kiderült a tehergépkocsi eredeti rendszáma is, amely alapján kötelező felelősségbiztosítással nem rendelkezett a jármű. Az engedély nélkül felszerelt ideiglenes rendszámtáblát a Rendőrség lefoglalta, egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette miatt eljárás indult.


Közlekedő autók között ugráló kutya miatt kérték a Rendőrség segítségét Lentiben. A Sugár utcán kényszerítette fékezésre a járművezetőket a nagytestű eb, aminek gazdája is hamarosan megérkezett és vissza beengedte a zárt udvarára az állatot. A gazdával szemben szabálysértési eljárás indult.

Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése