Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2013. Március 07. 08:41, csütörtök | Helyi
Forrás: SONLINE

A nagy töltődés: száz centi is lehet a nyárra a Balaton

A nagy töltődés: száz centi is lehet a nyárra a Balaton

A nyolcvanas határon a Balaton

szombaton 79 centiméter volt a tó átlagos vízszintje. Az elmúlt két hónapban lehullott csapadék következtében több mint harminc centivel emelkedett a vízállás, amit a Zalán a következő napokban levonuló árhullám tovább növelhet.

Minden remény megvan tehát arra, hogy optimális lehet a tó vízállása a nyári szezonra – közölte az MTI-vel Csonki István, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője.

Az év első két hónapjában a tó vízgyűjtőterületére átlagosan 171 milliméternyi csapadék hullott, ami több mint két és félszerese a sokévi átlagnak. Ennek köszönhető a rohamos vízszintemelkedés a 2012 őszi 38 centis mélyponthoz képest. Tavaly március elején egyébként nyolcvan centi fölött állt még a Balaton, de azután különösen csapadékszegény hónapok következtek egészen őszig. Most azonban a Zalán árhullám vonul le, mely a Kis-Balaton rendszerén átjutva naponta akár egy-másfél centiméterrel is emelheti a Balaton vízszintjét. Csonki István szerint a nyári szezon előtt a 100 centiméteres optimális vízállás elérése is van esély.

ij

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére